14:11, sre, 8. Maj

FOTO in VIDEO: Slovesno odprtje novega kreativnega centra na Bregu





V četrtek, 22. februarja je na Bregu pri Majšperku potekalo slovesno odprtje Kreativnega centra Breg. Center so otvorili s krajšim kulturnim programom ter blagoslovom.

Župan občine Majšperk Sašo Kodrič je v svojem nagovoru dejal: “Želim izpostaviti častno občanko dr. Darinko Fakin, bivšo županjo, tokrat v večjih vlogah, tudi kot idejni vodja tega projekta in objekta ambasadorka na večjih področjih, med drugim tudi vsebin, ki se bodo v tem objektu dogajale, in nenazadnje v sklepni fazi, ko smo snovali to odprtje, je delovala kot povezovalni člen z umetniki.”

Poleg galerijskega dela so v center zaradi prostorske stiske začasno naselili tudi dva oddelka vrtca ter muzejski del, ki se še pripravlja na svoje odprtje. Muzejski del, ki ga načrtujejo v bližnji prihodnosti, bo gostil razstave in zbirke volnenih izdelkov, ki predstavljajo bogato kulturno dediščino tega kraja. V načrtu pa so tudi poslovni prostori, ki bodo služili za lokalne podjetnike.

Otvoritev novega centra je spremljalo še dodatno praznovanje – odprtje prve likovne razstave, kar je dogodku dodalo še večji pomen. Na razstavi sodelujejo umetniki Dušan Fišer, Branko Gajšek, Bogomir Jurte in Gregor Samastur, ki so prispevali svoja dela, ki so razstavljena v dvorani.

Obiskovalci imajo priložnost razstavo obiskati do 15. aprila po tem pa bodo seveda nestrpno pričakovali naslednjo. Kreativni center Breg bo od zdaj naprej odprt za javnost ob sredah med 14. in 17. uro ter ob sobotah med 10. in 13. uro.

Kulturni center Breg tako predstavlja pomemben korak naprej v krepitvi kulturne identitete in razvoju lokalne skupnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.