00:16, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Srednji bazen ostaja zaprt, direktor ŠOM Mežnar dobil nezaupnico





Zdi se, kot da je kljub vsem opravljenim in načrtovanim delom v Kopališču Pristan, tam vse obstalo. Cela zgradba z dotrajanimi okni čaka na energetsko sanacijo. Srednji bazen je brez vode, brez dovoljenja, z mokrimi stenami, na katerih se nabirata vlaga in plesen, čeprav so vodo iz njega že izpustili. To so morali narediti, ker ni delal prezračevalni sistem, ker se je nabirala na stenah plesen, decembra pa je bazen tudi puščal. Ta mesec naj bi direktor Športnih objektov Maribor, ki upravljajo tudi s Kopališčem Pristan, Tadej Mežnar dobil tudi nezaupnico s strani zaposlenih.

Srednji bazen v Kopališču Pristan je brez vode, na stenah kopališča ob bazenu pa se nabira vlaga, višje tudi plesen. Žalostna podoba kopališča navzven in navznoter kliče po dokončanju prenove, hkrati pa kaže, da je v postopku obnove šlo nekaj zelo narobe.

Izkazalo se je, da je bil med deli izklopljen prezračevalni sistem, ki ne dela niti zdaj. Zaradi tega se je ob polnem bazenu vode nabirala na stenah objekta vlaga, višje pa tudi plesen. Popravilo prezračevalnega sistema naj bi bilo zdaj načrtovano pri energetski obnovi celotne stavbe. V naslednji fazi, čeprav niti ta še ni končana, bo tako na vrsti tudi dokončanje garderobe, menjava oken in celotna energetska sanacija objekta.

Direktor pravi, da za sedanje zatečeno stanje, ne moremo kazati s prstom na odgovorne, kdo je kriv, da je v postopku šlo narobe, naj bi pokazala revizija. To je naročila Mestna občina Maribor. Naj bi pa sam dobil nezaupnico s strani zaposlenih, po poročanju nekaterih medijev, zaradi kršenja pravic delavcev in zakonodaje. Sam odgovarja tako:

In medtem, ko se bo glasovalo o tem, bo preteklo še nekaj vode, a ne tiste v srednjem bazenu Kopališča Pristan. Ta bo do nadaljnjega še zaprt.

Fotografije Kopališča Pristan in srednjega bazena:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.