06:41, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Štuk se je tresel, publika skandirala: “Parni valjak” in “Igor”





Sinoči je mariborska publika pokazala, da zaupa odločitvi benda Parni valjak, da za novega pevca izbere prav Igorja Drvenkarja. Obenem pa tudi, da je bil bend že dolgo pogrešan in krepko dobrodošel na Štuku.

Koncert se je začel točno ob načrtovani uri, ko je na oder Štuka najprej prišel bend, nato pa po prvih, uvodnih taktih še Igor Drvenkar, ki je takoj požel velik aplavz. Bilo je kot v pravljici, bi lahko rekli, saj se je čutila tako pozitivna energija benda kot tudi ogromna, optimistična energija publike. Ta je čakala na bend in takoj napolnila dvorano kluba.

Med pesmimi, ki so jih vrhunsko odigrali in zapeli člani benda, je bilo mnogokrat slišati skandiranje iz dvorane. “Igor, Igor, Igor, Igor!” se je slišalo najprej. Glasno in odločno so namreč obiskovalci sprejeli novega pevca Igorja Drvenkarja in ga vzeli za svojega. Niti za trenutek ni nihče pozabil na Akija Rahimovskega, ki je lani nenadoma umrl. Spoštovanje do njega je ostalo, temu pa so dodali strastno dobrodošlico Igorju.

Igor in prekaljeni Husein Hasanefendić Hus sta za naš medij že pred nastopom, pravzaprav pred vajo, povedala, zakaj so se odločili, da nastopijo prav na Štuku. Od začetka gredo, kot da bi bili spet popolnoma novi bend. Kot da so narejeni na novo, z odlično dolgoletno podlago. Najprej po klubih, da se začutijo s publiko. In zato je Štuk s klubskim vzdušjem odlična izbira za njih. Bend Parni valjak je vajen velikih odrov, aren, a zdaj hočejo biti prav v takih klubih. Igor in Hus sta nam še zaupala, kam jih bo vodila turneja, kakšen proces nastajanja novih pesmi imajo, kako snemajo in seveda, kako se je v vse to “ujel” Igor.

Sam včerajšnji koncert pa ni prinesel samo velike dobrodošlice Igorju, ampak tudi celotnemu bendu. Publika je skandirala tudi ime benda: “Parni valjak, Parni valjak, Parni valjak!” se je slišalo tako med kratkimi odmori med eno in drugo pesmijo kot tudi med izvajanjem več pesmi. Obenem pa so obiskovalci prepevali pesmi velikokrat tako na glas, da so bili glasnejši od benda.

Energija je bila enkratna, bend, obe pevki in Igor so se spogledovali s publiko, ta je hvaležno sprejela vsak pogled, vsak nasmeh, vsak verz pesmi. Ozvočenje je “štimalo”, prav tako tudi svetlobni efekti, ki so poudarili tisto, kar se je vseskozi čutilo: “Parni valjak je nazaj, močnejši, zrel zaradi lanske izgube in pomlajen z energijo novega pevca!”

Hus je sicer že v soboto popoldan poudaril, da Akija ne more nihče nadomestiti, a vendar so našli skupno energijo z Igorjem. Kaj to pomeni in kam gre od zdaj naprej pot Parnega valjka, smo zapisali včeraj pred koncertom, ko sta se Hus in Igor razgovorila in povedala delček načrtov, skupaj z vsemi spomini na Akija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.