02:36, sre, 1. Maj

FOTO in VIDEO: Tako izgleda prenovljen Dom 1, sobe prilagojene različnim potrebam stanovalcev





Prvi mariborski študentski dom (Dom 1) je bil zgrajen leta 1964. Letos tako obeležuje častitljivo obletnico – 60 let. Zato odgovorne še toliko bolj veseli, da so danes uradno odprli vrata prenovljenega doma, ki zdaj sije v svoji lepoti.

Pred prenovo je dom imel 220 ležišč. S prenovo se bo bistveno izboljšala kakovost bivanja stanovalcev, tudi s povečanjem površine sob. Dom 1 ima tako po prenovi 103 ležišča, ki so prilagojena različnim potrebam stanovalcev.

Zagotovljena je tudi soba za gibalno ovirane, za dostop v objekt je poskrbljeno z namestitvijo dvižne ploščadi. V okviru prenove je bila izvedena energetska prenova in adaptacija objekta, in sicer: toplotna izolacija sten, zamenjava stavbnega pohištva, prenova strehe, prenova razsvetljave, ogrevalnega in prezračevalnega sistema. Zamenjana je bila vsa notranja oprema.

Sledilo se je ciljem pametne in energetsko učinkovite stavbe. S prenovo bodo Univerza v Mariboru in njeni študenti dobili sodoben študentski dom, ki nudi odlično priložnost za druženje, ustvarjanje socialne mreže, učenje samostojnega življenja in sprejemanja različnosti. S tem bodo stanovalci bogatejši za nove izkušnje, ker so Študentski domovi Univerze v Mariboru VEČ KOT LE DOM.

Skupna vrednost investicije je bila 5.564.512,25 EUR.

Investicijo sta financirala Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.