11:35, pon, 6. Maj

FOTO in VIDEO: Te dni največji športni dogodek v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah





V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, natančneje v Vitomarcih, je v teh dneh še kako športno. Tam se namreč odvija 22. Sandijev memorial v malem nogometu.

Županja Darja Vudler Berlak nam je dejala: “Ta vikend je spet praznik nogometa v naši občini, kot že 22 let zapored – 22. Sandijev memorial, ki je namenjen vsem generacijam, od tistih najmlajših, ki bodo danes imeli zaključek nogometne šole, ki poteka vso leto v KMN Vitomarci in tudi članov, mladinske ekipe, veteranov, pa tudi turnir med vasmi. Resnično bo pestro in to je res največji športni vikend v naši občini in se že veselimo!”

“Lepo vabljeni vsi nogometni navdušenci, da ta vikend obiščejo našo občino, mislim, da nas čaka res lep vikend,” vabi županja.

Pomagali bodo Žigi z cerebralno paralizo

Žiga Marajh ima cerebralno paralizo, ki ga ovira pri gibanju. Njegova družina se trudi, da bi mu lahko zagotovili potrebne terapije za njegov napredek. Gre za drage terapije, zato so se v nogometnem klubu odločili, da jim stopijo naproti.

V soboto, 10. junija 2023, ob 17. uri, bodo na igrišču pri OŠ v Vitomarcih skupaj z gosti, slovenskimi znanimi športniki in znanimi osebnostmi predali zbrana sredstva.

Vsi, ki bi želeli podpreti akcijo in prispevati finančna sredstva, lahko to storite tudi z donacijo na račun KMN Vitomarci, TRR: N-KBM: SI56 04202-0000849851, s pripisom “Donacija za Žiga”.

Včeraj se je odvil tudi zaključek nogometne šole KMN Vitomarci

Darko Rojs, predsednik kluba malega nogometa Vitomarci, nam je povedal, da bodo drugo leto slavili 40 let delovanja. V klubu delujejo štiri sekcije. Otroška nogometna šola, kjer je skoraj 50 otrok, nato še mladinska, članska in veteranska sekcija.

“V tem malem lepem kraju je pač nogomet vodilna športna panoga. To je tradicija tukaj in naš trener Danilo, ki vodi nogometno šolo, je zelo priljubljena oseba v kraju, dobro pelje ta krožek in otroci se kar lepijo nanj,” z nasmehom pove predsednik kluba.

Če je nekoč potekal turnir v manjši obliki, je danes prerasel v pravi praznik malega nogometa.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov:

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.