16:51, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: Tik pred mednarodno veslaško regato so bile vse ekipe pripravljene zmagati





V Mariboru je danes mednarodna veslaška regata, na kateri se bodo poleg slovenskih pomerile tudi tuje ekipe.

Leon Lozar, direktor Aquasystems, ki je glavna organizatorka regate, je vesel, da jim je po dveh letih premora spet uspelo pripraviti regato, ki je res tudi mednarodna.

Aquasystems sodeluje pri regati s Festivalom Lent, veslaškim društvom in fundacijo zDravo Jutri, skupaj pa ozaveščajo o stiku z naravo in samo skrbjo za naravo.

Letos torej sodeluje več ekip, nekaj moških, pomerili pa se bosta tudi ženski ekipi. Med slovenskimi moškimi ekipami so Ljubljančani, ki so v Veslaškem klubu Ljubljanica. Miha Perič Poljanec in Jordan Arih Kranjec sta nam povedala, da so v Mariboru že bili in da so pripravljeni dati vse od sebe.

Dušan Stefanović iz novosadske ekipe VK Danubius 1885 je povedal, da so resno trenirali celo sezono za to tekmo in da so prišli po zmago. Seveda, v športnem duhui, je še dodal, in da upa na dobro druženje.

Luka Stefanović iz hrvaške študentske ekipe pa je dejal, da so bili v Mariboru pred leti, pred korono, in da je bil na žalost dveletni odmor. Zdaj so spet tu in so veseli, da se je spet začelo. Pri tem pa upa, da se bodo tudi zabavali.

Mednarodna veslaška regata na reki Dravi 2022
Mednarodna veslaška regata na reki Dravi 2022

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.