14:06, pet, 17. Maj

FOTO in VIDEO: Tim Marovt iz Konjic teče na maratonih, namesto da bi sedel v invalidskem vozičku





Dvajsetletni Tim Marovt iz Konjic se kljub svoji poškodbi ne da in teče na maratonih. Namesto da bi sedel na invalidskem vozičku, hodi in teče. Tako je sodeloval tudi na zadnjem, ljubljanskem maratonu.

Tima Marovta so lahko tako tekmovalci kot tudi gledalci letošnjega Ljubljanskega maratona opazili. Mladi Konjičan ima poškodovano hrbetnico, po poškodbi je pristal na invalidskem vozičku, a se niti za trenutek ni predal. Zgodilo se je leta 2014, so zapisali na portalu Sportal, kjer so imeli z njim letos intervju. Tim se ni predal in že vrsto časa sodeluje na maratonih in dokazuje, kaj se lahko doseže z vztrajnostjo in upiranjem diagnozi.

Takole pa so ga ujeli na posnetku, ki zdaj kroži po družbenih medijih.

Tim Marovt je za Sportal v začetku tega meseca povedal, da je zaradi hiperekstenzije hrbtenice na surfu pristal na invalidskem vozičku. A to ga ni ustavilo, saj danes teče na maratonih, tako je bilo tudi na Ljubljanskem maratonu, kjer je odtekel deset kilometrov. Nekoč je sanjal, da bo alpski smučar, danes študira v Mariboru, dela v družinskem podjetju, ne nazadnje je patentiral napravo za rehabilitacijo. Ob tem pa tuzdi teče. Na Konjiškem maratonu je pretekle pet kilomtrov, na Istrskem pa deset, prav tako tudi na Ljubljanskem.

Kako se je poškodal, se še vedno spominja. Brat in sestra sta že surfala, on se jima je pridružil. Med surfanjem pa je začutil bolečino, a temu ni pripisal veliko pozornosti. Kasneje je počival, nekoliko je bil utrujen, a je mislil, da je to zaradi vročine. Za portal je še povedal, da se je čez 15 minut hotel vstati, pa tega ni mogel. Zdravniki so mu sprva dejali, da če se bo čez nekaj dni postavil na noge, bo hodil, sicer pa bo ostal na invalidskem vozičku. ž

Star je bil 12 let, vedel je, da čuti noge, a da ne more hoditi. Odrastel je čez noč. Pred tremi leti pa se mu je prižgala nova iskrica. Vztrajen je bil že prej, potem pa se je lotil še maratonov. Pravi, da za nazaj ne more nič spremeniti, da se ni ukvarjal s tem, zakaj se je prav njemu to zgodilo. Verjame, da če bi se ukvarjal s tem, bi mu vzelo voljo. Za portal je povedal tudi to, da je bil vedno zelo tekmovalen.

Pred tremi leti je nastala tudi njegova naprava za rehabilitacijo, ki jo je patentiral, z družino pa se trudi, da bi jo spravili na tržišče.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.