17:45, sre, 8. Maj

FOTO in VIDEO: V Dupleku je Moški pevski zbor KUD Franc Preložnik Dvorjane skupaj z gosti pripravil koncert ob dnevu žena





Dvorana v Dvorjanah v občini Duplek je sinoči pokala po šivih, veliko ljudi je namreč prišlo na koncert Moškega pevskega zbora KUD Franc Preložnik Dvorjane, ki je skupaj z gosti poskrbel za pevske nastope ob bližnjem dnevu žena.

Koncert “Pojemo in igramo za vas” je uspel, pevci in pevke, tako veliki kot mali, so namreč poskrbeli za pevske točke, s katerimi so se spomnili na dekleta, matere in žene, obenem pa zapeli tudi nekaj pesmi z drugo tematiko.

Moški pevski zbor KUD Franc Preložnik Dvorjane

Moški pevski zbor KUD Franc Preložnik Dvorjane prepeva ljudske in avtorske pesmi, je povedal njihov predsednik Drago Jančič. Tudi za včerajšnji koncert so pripravili zanimiv izbor pesmi, tudi take, ki so se jih naučili v zadnjem času, odkar imajo novo pevovodkinjo Jasno Potočnik.

Lojze Toplak iz zbora Fantje izpod Vurberka, ta zbor obstaja že 35 let, pa je povedal, da so najprej peli puncam, potem mamicam, zdaj pa pojejo babicam. Za ženske posebej izbirajo pesmi, večinoma so to avtorske pesmi, ki so jih napisali priznani avtorji.

Fantje izpod Vurberka

Da rade prepevajo, pa so nam povedale deklice iz osnovne šole, ki so prav tako nastopile na tem koncertu. Tako so nam povedale, kaj rade pojejo in zakaj.

Nastopili so tudi učenci in učenke
Več skupin učencev in učenk je zapelo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.