02:14, sre, 1. Maj

FOTO in VIDEO: V Kungoti je bil velik spektakel – Parklfest s parklji, krampusi in Miklavžem





Kungoški parkli so povabili več slovenskih in avstrijskih skupin parkljev in krampusov, ki so skupaj naredili velik spektakel na vaškem središču Plintovec v Zgornji Kungoti.

Po trgu je bilo na pohodu okrog 200 parkljev in krampusov desetih slovenskih in avstrijskih skupin. Vsaka skupina ima svoje značilne maske, njihovi člani in članice so velikokrat oblečeni v kozje in ovčje kože, mnogi krampusi in parklji imajo na glavi tudi rogove.

Edi Urbancl, predsednik društva Kungoški parkli, je poudaril, da gre za šov in da preganjajo zlo, vse slabo in da so spremljevalci Miklavža. Tako kot so zdaj Kungoški parkli prevzeli organizacijo šestega Parklfesta in povabili druge skupine, se tudi sami odzovejo na povabila drugih skupin in gredo na njihove prireditve.

Ujeli smo tudi malega parklja Gala, ki nam je povedal, da preganjajo zimo in kaj naredijo s porednimi. Prisluhnite simpatičnemu Galu, ki je iskreno povedal, kako mu je biti parkelj.

Del njihovih nastopov in zadnji skupinski pohod po trgu, ko je med njimi hodil tudi Miklavž z angeli, si lahko ogledate na spodnjem posnetku, ki smo ga sicer predvajali v živo:

Še nekaj fotoutrinkov:

Miklavž z angeli na šestem Parklfestu v Kungoti

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.