20:32, tor, 30. Apr

FOTO in VIDEO: V Lenartu čistilo naravo okrog 250 občanov in občank, veliko je bilo otrok





Sobotna čistilna akcija v občini Lenart je bila obsežna.

Po besedah župana Janeza Krambergerja je bilo prijavljenih okrog 250 ljudi, ki so po več naseljih in v naravi čistili, torej zbirali odpadke. Te so dali v velike vreče. Že pred tednom pa so čistili v obeh osnovnih šolah, prav tako so bila aktivna tudi nekatera društva.

Župan meni, da so ponovno bili zelo uspešni. Občinski svetniki, ki so iz vsakega naselja po en, so motivirali ljudi, razdelili vrečke in rokavice. Zbrane odpadke so odpeljali v zbirni center. Vesel je, da so ponovno bili v čistilno akcijo vključeni mnogi mladi, ki so prav tako kot drugi pridno delali.

Nataša Maguša Lorber, ena od tistih, ki so za posamezno območje koordinirali čistilno akcijo, je zadovoljna, da je bilo v njeni skupini več otrok, ki so jih odrasli še dodatno motivirali in jim pokazali ter povedali več o odpadkih, ločevanju odpadkov. Njih je z veseljem pohvalila, hkrati pa tudi povedala, kakšno stanje so imeli ob blokovskem naselju, kjer je njihova skupina zbirala odpadke. Nato so se odpravili še v park, kjer so imeli manj dela, saj je bilo tam odvrženih odpadkov manj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.