00:53, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: V Lenartu pripravili proslavo ob kulturnem dnevu, častni govorec je bil Ivan Sivec





Sinoči so v Kulturnem domu Lenart pripravili osrednjo proslavo ob kulturnem prazniku.

Na odru so se zvrstili Mladinski pevski zbor OŠ Lenart, ki je zapel pesmi Moja dežela in Sanjam sanje, Folklorna skupina OŠ Voličina, Aleksander Živko, učenec OŠ Voličina, ki je prebral svoje razmišljanje o kulturi, več nastopajočih pevcev in glasbenikov Podružnice Lenart Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Prav tako še pevski duet Mladinske dramske skupine KTD Selce in učenke baleta na Podružnici Lenart Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Slavnostni govorec na proslavi je bil Ivan Sivec, pisatelj in publicist, ki se je v govoru posvetil Francetu Prešernu, velikemu slovenskemu pesniku.

Ivan Sivec

Za naš medij je dejal o kulturi: “France Prešeren nam na široko odpira vrata. To ni samo pesem, to ni samo glasba, ni samo proza, ampak tudi naše kulturno obnašanje, naš medsebojni odnos.”

Ivan Sivec je napisal 183 knjig, med njimi tudi tri o Francetu Prešernu. V svojih knjigah sledi temu, kako se ljudje obnašajo, kako se pogovarjajo in kako znajo obogatiti drug drugega. Poudaril nam je, da je kulturni dan iztočnica za celo leto. Izpostavil je, da je treba tudi med letom oditi na kakšno kulturno prireditev, ne samo na kulturni dan. In prebirati Prešernove pesmi.

Kmalu več v oddaji Občinski informator.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.