15:07, čet, 18. Apr

FOTO in VIDEO: V Mariboru odprli prenovljeni skate park





V Mariboru so danes z državnim prvenstvom v rolkanju uradno odprli prenovljeni skate park. Po površini je po navedbah mariborske občine največji v Sloveniji in bo dopolnjeval načrtovani park ob Pekrskem potoku.skate park maribor otvoritev (6)
Prenovljeni skate park Maribor je rezultat večletnih prizadevanj civilne iniciative. Z njim pa je Maribor dobil priložnost za organiziranje lokalnih, državnih, evropskih in ne nazadnje tudi svetovnih prvenstev v rolkanju.

Idejna zasnova je delo arhitektk Mateje Katrašnik in Polone Lipičnik iz mariborskega arhitekturnega biroja Arhiteza, ki sta za ta projekt prejeli nagrado Mednarodnega združenja zvez arhitektov. To je del Svetovnega združenja arhitektov, ki pokriva celotno evro-azijsko regijo. Nagrado sta prejeli 12. oktobra v sklopu mednarodnega arhitekturnega bienala Leonardo v Minsku, kjer sta objekt tudi predstavili na predavanju Javni prostor kot dnevna soba mesta.

Investicija je ocenjena na 664.000 evrov in se bo po napovedih pristojnih na mariborski občini sofinancirala iz sredstev mehanizma celostnih teritorialnih naložb.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.