08:39, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: V Mariboru odprli še dve postaji za kolesa MBajk





Na Cesti proletarskih brigad v križišču s Kardeljevo cesto v Mariboru so danes odprli dve novi postaji za kolesa Mbajk.

Direktor podjetja Europlakat Marko Kolbl je poudaril, da je vesel, da so po tem, ko so naredili 17 postaj za koles in imeli 170 koles pristopili k sodelovanju še donatorji, sponzorji, ki v mestu delajo in ustvarjajo. Tako se lahko po njegovem mnenju sistem lahko širi, kar pa pomeni, da je tudi boljši. Zaenkrat je najbolj v uporabi postaja na Glavnem trgu. Sedaj imajo sklenjenih 17.500 naročnin.

Postaja Mbajk v Novi vasi na Cesti Proletarskih brigad

Izpostavil je še, da so se nekoliko bali vandalizma v Mariboru, saj imajo izkušnje iz Ljubljane. Nekaj vandalizma je bilo na začetku tudi v Mariboru, zdaj pa so se po njegovih besedah stvari zelo umirile. Dnevno prepeljejo deset koles na servis, a to gre tudi za primere rednega servisa, ne pa samo vandalizma. Kraj zaenkrat niso zasledili. Dejal pa je, da bodo ob prvi obletnici imeli okrog 500 tisoč voženj, torej izposoj koles.

Mariborski župan Saša Arsenovič se je zahvalil donatorjem, sponzorjem, ki so do sedaj že pristopili k sodelovanju, tudi tema, ki sta omogočila postaji na Cesti proletarskih brigad. Izpostavil je, da je cilj postaviti 65 postaj Mbajk po vsem mestu. Dejal je, da je že nekaj predpogodb pripravljenih, cilj občine pa je priti do mreže po vsem Mariboru, priti do spodnje postaje Vzpenjače, na Mariborski otok in do pokopališča na drugi strani.

David Kovačič, izvršni direktor podjetja Spar Slovenija, ki je prispevalo za novo postajo v Novi vasi, pa je poudaril, da so k sodelovanju in sponzoriranju pristopili z veseljem.

Petra Mezgec, članica uprave Vzajemne, kjer so podprli projekt in sponzorirali eno od postaj na Cesti proletarskih brigad, pa je izpostavila, da tudi njih veseli.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.