05:47, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: V občini Destrnik ob 25. občinskem prazniku podelili dve občinski priznanji, dopoldan pa gostili pomemben mednarodni šahovski turnir





Danes je bila v občini Destrnik osrednja proslava ob 25. občinskem prazniku te občine. Prav tako so opravili tudi prvo slavnostno sejo tega občinskga sveta, se poklonili spominu na zaslužne občane, dopoldan pa gostili pomemben mednarodni šahovski turnir.

Na osrednji proslavi so podelili občinski priznanji, eno je dobil Ivan Hauptman, predsednik TD Destrnik, drugo pa poveljnik PGD Destrnik David Fras. Podelili so še več priznanj županje. Dobili so jih predvsem mladi, ki so z odliko zaključili študij ali dosegli kak drug prestižen uspeh. Županja Vlasta Tetičkovič Toplak je izpostavila, da se na občini zavedajo, da so mladi, ki diplomirajo, magistrirajo in dosežejo kak drug uspeh potencial občine, saj svoje znanje vračajo prav sem. In zato je pomembno, da jim pokažejo, da cenijo njihove uspehe.

Praznovanje občinskega praznika te občine traja pravzaprav že več dni, zvrstilo se je namreč že več prireditev. Danes, v soboto, 20. maja 2023, pa so bile na vrsti osrednje prireditve. Najprej zjutraj 26. mednarodni šahovski turnir v Volkmerjevem domu kulture. Nato se je županja Destrnika z občinskimi svetniki in svetnicami ter z občinsko upravo na pokopališču poklonila spominu na zaslužne občane.

Poklon zaslužnim občanom Destrnika

Na sedežu Občine Destrnik je bila tudi prva slavnostna seja tega občinskega sveta. Občinski svetniki in svetnice so ob tej priložnosti dobili embleme. Županja občine Destrnik je po seji poudarila, da se lahko občina uspešno razvija naprej. Leon Požar, višji svetovalec za gospodarske zadeve na Občinski upravi Občine Destrnik, je ob koncu prve slavnostne seje sedanjega občinskega sveta Občine Destrnik poudaril, da je pomembno povezovanje vseh deležnikov.

Destrnik: Županja Vlasta Tetičkovič Toplak z občinskimi svetniki in svetnicami ter sestavo občinske uprave

Nato pa je bila še v večnamenski dvorani Osnovne šole Destrnik – Trnovska vas še osrednja prireditev za občane in občanke Destrnika. Ob kulturnem in družabnem programu so dvema občanoma podelili občinski priznanji. To sta Ivan Hauptman, ki že vrsto let vodi in deluje v Turističnem društvu Destrnik, in poveljnik PGD Destrnik David Fras, ki deluje tudi v Civilni zaščiti.

Županja Vlasta Tetičkovič Toplak pa je ob 25. občinskem prazniku nagovorila tudi občane in občanke. Na osrednji proslavi so bili tudi gostje – župani in županja ter predstavniki sosednjih občin, ki so ob tej priložnosti čestitali občanom in občankam ter vodstvu občine. Proslavi je sledila še pogostitev.

Izjemno močna udeležba na šahovskem turnirju

Že dopoldne pa se je torej odvil pomemben šahovski turnir. Mitja Kramberger, organizator šestega mednarodnega šahovskega turnirja, ki je hkrati tudi drugi memorialni turnir doktorja Ervina Mavriča, je dejal, da je udeležba na turnirju bila zelo lepa, sodelovalo je namreč kar 52 igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije in tudi Grčije. Med njimi so bili celo štirje šahovski velemojstri. Sočasno pa je v manjšem prostoru potekal še osnovnošolski šahovski turnir, na katerem je bilo 24 igralcev.

Šesti mednarodni šahovski turnir Destrnik
Osnovnošolski šahovski turnir v Destrniku

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.