06:14, sob, 4. Maj

FOTO in VIDEO: V občini Destrnik so imeli obsežno čistilno akcijo, pred tem so uredili tudi potok Rogoznica





V sobotni čistilni akciji v občini Destrnik so bili občani in občanke razdeljeni v več skupin, ki so v dopoldanskem času čistili po vseh naseljih.

Marjan Lovrec, ki je sam prinesel nekaj odpadkov na zbirno mesto, pobral jih je kar po poti, je dejal, da so takšne čistilne akcije dobrodošle in da se jih izvaja že več let. Zadovoljen je, da je manj odpadkov, opozoril pa je, da se še vedno najde kdo, ki odvrže smeti kar skozi okno, ko se pelje po cesti.

Milan Malek, predsednik vaškega odbora Jiršovci, je povedal, da so na bregovih potoka Rogoznica posekali grmovje, prav tako so očistili tudi dno potoka. Opozoril je še, da odpadki ne sodijo v bližino vode. Sicer pa je zadovoljen, da je vsako leto manj odpadkov, predvsem blizu potoka, saj bi sicer bila voda tu onesnažena.

Leto je naokrog in ponovno smo organizirali čistilno akcijo, pa je dejala Vlasta Tetičkovič Toplak, županja občine Destrnik. V nekaj vaseh so očistili naravo že minulo soboto, čeprav je bilo takrat slabo vreme, po drugih vaseh pa včeraj. Tokrat je bilo ljudi nekaj manj kot 200 ljudi. Županja je sicer opazila, da je v primerjavi s prejšnjimi leti letos bilo manj odpadkov na javnih poteh, na lokalnih cestah, da pa se žal veča število odpadkov ob regionalnih cestah.

Očiščen potok Rogoznica
Očiščen potok Rogoznica

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.