08:58, tor, 7. Maj

FOTO in VIDEO: V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah za boljši dostop do internetnih storitev





V Novinci in v Slavšini so te dni imeli ob cesti razkopano, polagali so namreč optične kable. V sodelovanju s Telekomom namreč Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah širi optično omrežje.

Županja Svetega Andraža v Slovenskih goricah Darja Vudler je razložila, da so prvo optiko dobili v občini 2016 oziroma 2017 v treh vaseh. V naslednjih letih so omrežje postavili še drugod. Zdaj pa je čas, da se od takrat že razširjeno omrežje še širi v tiste predele, kjer je še nimajo in tako omogočijo ljudem, da se nanj tudi priključijo. Obenem pa vzpostavljajo še drugo infrastrukturo.

Hkrati opravljajo še drugo infrastrukturo zaradi tega, ker so stroški manjši, kot pa če bi vsako leto na novo razkopali teren in polagali nove cevi ali kable. Županja pa je pomembno tudi to, da občanom v čim večji meri zagotovijo dober dostop do interneta, saj se je prav med prvim valom epidemije izkazalo, da so ljudje potrebovali dobre povezave zaradi dela od doma in pouka na daljavo.

Stroške polaganja optičnih kablov je v celoti na strani Telekoma Slovenije, za izkope zaradi valjanca in polaganja cevovoda pa prispeva tudi Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Predvidoma konec leta pa se bodo, če bodo želeli, lahko priključili na optično omrežje ponudnika in se z njim dogovorili vse potrebno. Županja pa se ob vsej dobri volji in pripravljenosti občanov pri vzpostavljanju trase in polaganju optike želi zahvaliti prav njim.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.