13:32, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: V petek začetek mednarodne konference “Za človeka gre”





Konferenco Za človeka gre 2024 bo otvorila podpredsednica Evropske komisije Dubravka Šuica.

Med 8. in 13. marcem 2024 se bo odvila 12. mednarodna znanstvena konferenca Za človeka gre: V službi trajnosti in dostojanstva, ki jo Alma Mater Europaea – ECM pripravlja v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Dogodek, ki sodi v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc, bo gostil eminentna imena vodilnih znanstvenikov in miselnih voditeljev, ki bodo izmenjali perspektive na svetovni ravni ter spodbudili sodelovanje v smeri trajnostne in dostojne prihodnosti. Uradni pričetek konference bo v petek, 8. marca 2024, ob 10.00 v Slomškovi dvorani v Mariboru.

“Konferenca bo posvečena akademskim raziskavam in tehnološkemu napredku za potrebe družbe pri medsebojni povezanosti vrednotenja človeštva in ohranjanja naravnih virov ter vplivu demografskih sprememb. Ključni vidiki vključujejo medgeneracijsko enakopravnost, trajnostno uporabo virov in zadovoljevanje razvojnih potreb,” sporoča prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM in dodaja, “ da je naloga znanosti, da poda odgovore na nove izzive in tako prepreči grozeča protislovja ter v izobraževalnem sistemu razvija vrednote in tehnologije, ki bodo zagotovili mir in blagostanje v družbi. Rekli bi, da gre za soočenje civilizacijske, tehnološke in politične realnosti z novimi intelektualnimi pogledi, vrednostnimi ocenami ter potrebo po novi renesansi.”

VIR: Alma Mater Europaea

Plenarno zasedanje bo v živo otvorila podpredsednica Evropske komisije za demokracijo in demografijo Dubravka Šuica. Predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Klaus Mainzer pa bo imel osrednji govor.

“Spregovorili bodo vodilni evropski učenjaki in miselni voditelji iz različnih disciplin: Richard James Overy, profesor na Univerzi v Exeterju, urednik The Times Complete History of the World, član Kraljeve zgodovinske akademije in Britanske akademije, prejemnik Wolfsonove nagrade za zgodovino in Hessell-Tiltmanove nagrade, Andrew Sumner, profesor na King’s College London, znanstveni sodelavec Univerze v Oxfordu, sodelavec Akademije za družbene vede in Kraljeve družbe umetnosti, višji sodelavec Univerze Združenih narodov, predsednik Evropskega združenja razvojnih raziskovalnih in izobraževalnih inštitutov, Foreign Policy ‘Top 100 Global Thinkers’, Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije v obdobju 2012-22, Felix Unger, častni predsednik, Evropske akademija znanosti in umetnosti, Luciana Duranti, zaslužna Profesor na Univerzi Britanske Kolumbije, Ioannis Liritzis, dekan za naravoslovje na Evropski akademiji znanosti in umetnosti; zaslužni profesor na univerzi Henan in Alma Mater Europaea ECM, Dany Bahar, izredni profesor na univerzi Brown, višji znanstveni sodelavec na univerzi Harvard,” sporoča prof. dr. Jurij Toplak, predsednik Organizacijskega odbora konference Za človeka gre.

Program konference obsega več kot 60 vsebinskih sklopov. “Nastopilo bo preko 250 avtorjev iz več kot 30 držav. Med njimi so akademiki iz najboj uglednih svetovnih univerz, kot so Harvard, Stanford, University College London, King’s College London, University of British Columbia, ETH Zürich in druge. Predstavili bodo raznolike akademske perspektive, znanja in inovacije, upoštevajoč trajnostni razvoj in človekovo dostojanstvo. Konferenco aktivno sooblikujejo tudi študenti, ki imajo neprecenljivo priložnost razpravljati z vodilnimi tujimi in domačimi znanstveniki,” navaja podpredsednik Organizacijskega odbora konference Za človeka gre doc. dr. Luka Martin Tomažič.

VIR: Alma Mater Europaea

Na posebni slovesnosti, ki bo potekala v sklopu plenarnega dela 8. marca 2024 ob 12.15 v Slomškovi dvorani, bo Alma Mater podelila častni doktorat prof. dr. Klausu Mainzerju za izjemne dosežke na področju filozofije in znanosti ter pomembne akademske in organizacijske prispevke k razvoju Alma Mater Europaea – ECM.

VIR: Alma Mater Europaea

Alma Mater Europaea – ECM je v fazi preoblikovanja v univerzo. Že 15 let deluje pod akademskim patronatom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga, najreprezentativnejše akademske institucije v Evropi, ki združuje preko 2000 znanstvenikov in 37 Nobelovih nagrajencev. Študij za zaposljive poklice poteka na dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programih s področja fizioterapije in zdravstvenih ved, humanistike, projektnega vodenja, arhivistike, umetne inteligence, trajnostnega razvoja, poslovanja, strateškega komuniciranja, socialne gerontologije ter plesa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.