23:52, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: V Selnici ob Dravi plazovi povzročajo nevšečnosti





Ujma ni prizanesla niti občini Selnica ob Dravi. Po tem ko so izčrpali vodo iz zalitih kleti, sanirali del cest, da so bile prevozne, pa so se že sinoči sprožili plazovi. Družino iz stanovansjke hiše so morali evakuirati.

Veliko je bilo hudournikov, ki je prešlo bregove, zalite kleti, del cest je bilo neprevoznih, sprožili so se tudi plazovi, je opisala županja Občine Selnica ob Dravi Vlasta Krmelj in dodala: “Ko smo mislili, da je najhuje mimo in sanirali še tisto kar je bilo nujno potrebno, da lahko vzpostavijo komunikacijske poti, pa je naliv včeraj po 10. uri zvečer bil toliko močan, da so se začeli sprožati plazovi. Več deset plazov – nekaj manjših, nekaj zelo velikih – se je sprožilo že sinoči. V zgodnjih jutranjih urah smo ugotovili, da en plaz močno ogroža stanovansko hišo, zato so uredili evakuacijo ljudi. Zaenkrat je informacija, da plaz hiše ni odnesel, je pa čisto blizu nje.

Skrbi pa jih kaj bo prineslo še današnje popoldne in večer. Tudi gasilci, ki so na terenu že od petka so utrujeni. Kolikšna je škoda za zdaj še ne morejo povedati, saj so tako gasilci kot civilna zazščita na terenu in rešujejo posledice ter aktualne nove probleme, ki jih je ustvarila ujma oz. jih prinaša vreme.

Vir: PGD Selnica ob Dravi

Vir: Občina Selnica ob Dravi
Vir: Občina Selnica ob Dravi
Vir: Občina Selnica ob Dravi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.