16:51, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Sveti Ani podpisali pogodbo za izgradnjo kolesarskih poti





Včeraj, v petek, 4. 2. 2022, sta na sedežu Občine Sveta Ana podpisala pogodbo župan te občine Silvo Slaček in direktorica izvajalca del družbe GMW Petra Weindorfer za izvedbo gradnje kolesarske povezave na območju ORP Slovenske gorice: Lenart-Sveta Ana-Trate za sklop 1.

Župan Svete Ane Silvo Slaček je poudaril, da gre za eno letošnjih pomembnejših pogodb za gradnjo v tej občini. Gre za kolesarske povezave območja Lenart-Sveta Ana-Trate. Večinoma bodo pokrili stroške z evropskimi in državnimi sredstvi, okrog 15 odstotkov pa bo financirala sama občina.

Omenil je še, da gre za precej klasičen teren. Na poti bo sicer tudi prečkanje reke Ščavnice, kar pomeni, da bodo morali narediti tudi en most, ki bo namenjen kolesarjem.

Predviden začetek del je 1. aprila 2022, zaključek pa 30. maj 2023. Občina Sveta Ana bo morala v pretežnem delu, kjer bo kolesarska pot potekala, razširiti tudi cesto. Kolesarska pot bo sicer samostojna, obstoječe cestišče pa bodo na novo uredili in tudi nekoliko razširili.

Direktorica izvajalca del družbe GMW Petra Weindorfer za izvedbo gradnje kolesarske povezave na območju ORP Slovenske gorice: Lenart-Sveta Ana-Trate za sklop 1 je povedala, da so bili izbrani kot najugodnejši ponudnik. Celotnega terena si še niso ogledali. Imajo pa izkušnje pri gradnji kolesarskih povezav.

Odsek 9.4 predstavlja izgradnjo kolesarske povezave od križišča “Pri Ajlecu” po cestah mimo Rožmanovega mlina za Zgornjo Ščavnico in Črnce. Dolžina trase je 3.089,24 metra, od tega skoraj v celoti kot kolesarska steza in okoli 150 metrov kolesarskega pasu. Odsek 9.5 pa predstavlja izgradnjo kolesarske povezave od križišča “pri Ajlecu” po regionalni cesti do in skozi središče naselja Sveta Ana v Slovenskih goricah, kjer se naveže na že izgrajeno kolesarsko povezavo (odsek 9.6). Dolžina novo vzpostavljene kolesarske povezave na tem odseku je 1.513 metrov, od tega okoli 500 metrov kolesarske steze, ostalo kolesarski pas, k temu pa je treba dodati še 386 metrov kolesarske povezave, ki jo bo izvedel DRSI v okviru sanacije plazu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.