22:43, tor, 23. Apr

FOTO in VIDEO: V Vitomarcih bodo ob posodobljeni cesti dobili tudi pločnik, novo razsvetljavo in kanalizacijo





V centru Vitomarcev obnavljajo cesto, ki je ne bodo samo razširili, ampak ji bodo na eni strani dodali še pločnik. Ob tem pa bodo dobili tudi novo kanalizacijo in novo cestno razsvetljavo. Gre za drugi del posodabljanja ceste v centru Vitomarcev, prvi del so zaključili leta 2018.

V delu ceste, ki so ga obnavljali leta 2018, so prav tako cesti dodali pločnike ter poskrbeli za javno razsvetljavo in kanalizacijo, ob tem pa so položili tudi optično omrežje. Na lokaciji, kjer zdaj gradijo, pa je to omrežje že urejeno. Z urejanjem kanalizacije pa zaključujejo tudi kanalizacijo, za katero imajo pridobljeno gradbeno dovoljenje. S pločnikom pa bodo poskrbeli za varno pot domačinov in tudi za varno pot v šolo.

Sama investicija v obnovo in nadgradnjo tega dela ceste je primerljiva z investicijo prvega dela posodabljanja ceste, je povedala županja občine Sveti Andraž Darja Vudler.

Ob tem pa že načrtujejo tudi posodobitve drugih cest v občini. Ena tistih je tudi cesta, ki vodi mimo občinske zgradbe na pokopališče in naprej. Sicer pa imajo na splošno gledano dobro urejeno cestno infrastrukturo, je poudarila županja.

Kar se tiče kanalizacije, pa se z izgradnjo te ceste tudi zaključuje v tem aglomeracijskem območju, uredbe države pa z vsem ostalim pokrivajo z malimi čistilnimi napravami, ki jih tudi sofinancirajo. Letos je bilo za to po besedah županje tudi veliko zanimanje, zato vsem sporoča, da bodo postopoma vsi prišli na vrsto.

Fotogalerija izgradnje ceste z infrastrukturo v Vitomarcih:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.