12:27, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: V Vuzenici prežijo plazovi, 2 družini evakuirali že zjutraj





Že od petka, od 3. ure zjutraj, se v Vuzenici borijo z ujmo. Danes so se sprožili plazovi, dve družini so evakuirali. 

Že v dopoldanskih urah smo v Vuzenici naleteli na gasilce, člane Civilne zazščite in prostovoljce, ki so pomagali pri čiščenju in odstranjevanju vode in druge navlake, ki je prišla skupaj z vodo. Prav tako so očistili vrtec in poskrbeli, da bodo lahko z jutrišnjem dnem otroci že v vrtcu.

Po tem, ko so se v petek in včeraj še ukvarjali z vodo in preprečevanjem vdora le te v še več objektov, so se zdaj začeli sprožati plazovi. Ker ponekod ogrožajo življenja, so danes morali že zjutraj evakuirati 4 družine.

 


Župan Franjo Golob je ob tem še dejal, da je škodo utrpela izredno veliko škodo na infrastrukturi. Zdaj apelirajo na ljudi, da ne zapuščajo domov in ne hodijo na območja kjer je nevarno. Ob tem pa dodal, da naj posamezniki ne poizkušajo “raznih podvigov” s katerimi še dodatno povzročajo intervencije in težave v kraju. “Pravzaprav v nočnih urah sedajo na delovne stroje, ki jih imajo gradbinsi na na mestih kjer bi lahko takoj preprečili kakršen koli vdor, se je zgodilo, da so sami uporabili delone stroje, poškodovali sebe in ogrožali gasilce, ki so jih morali skozi celotno noč reševati. To je neodgovorno od ljudi, ki se tudi v takih trenutkih nekako pojavljajo na mestih kjer za njh ni pravega prostora,” je opozoril župan.

Sprožajo se plazovi, ceste so ponekod tudi v Vuzenici že neprevozne, pravzaprav jih je deroča voda tako rekoč odnesla, zato naprošajo, da ostanete doma in ne zapuščate domov, če to ni nujno potrebno.

Podrobnosti jutri v Občinskem informatorju, ob 18.30, na BK TV. Skozi fotografijo pa si dogajanje lahko ogledate spodaj. 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.