19:23, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: V Vuzenici pripravili za starejše občane že 14. koristno predavanje obnovitve cestno prometnih predpisov





Občina Vuzenica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Društvo upokojencev Vuzenica in Društvo Invalid Vuzenica so pripravili v dvorani Kulturno upravnega centra v Vuzenici posvet na temo obnovitve cestno prometnih predpisov.

Teme s področja prometnih predpisov so predstavili predstavnika policije, predavatelj Šole vožnje Relax Trans in predsednik SPV Občine Vuzenica, zagotovili pa so tudi odsevna telesa za vse udeležence posveta.

Srečko Lampret, podžupan in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Vuzenici, je povedal, da tovrstna predvanja organizirajo v Vuzenici že 14 let in da so vedno dobro obiskana. Tako kot vedno je tudi tokrat bil glavni poudarek na spremembah prometa v občini. Letos so tako spremenili nekaj oznak za pešce. Govorili pa so o večji varnosti in preventivi pozimi.

Predsednik Društva upokojencev Vuzenica Oto Vačovnik je tudi član Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Vuzenici. Povedal je, da to predavanje služi predvsem starejšim. Opozarjajo jih na krožni promet in druge novosti. Zadovoljen je, da se vsako leto udeleži predavanja več ljudi.

Miroslav Črešnik, pomočnik načelnika Policijske postaje Radlje ob Dravi, pa je pohvalil Vuzeničane, da se v velikem številu udeležujejo teh predavanj. Povedal je, da ponavljajo nekaj pravil, ki delajo največ težav voznikom. Opozorili pa tudi na alkohol, ki je sekundarni vzrok za prometne nesreče, govorili pa tudi o podaljšanem reakcijskem času zaradi starosti in zdravstvenih težav.

Obravnavali so predvsem te teme:
1. Obnova prometnih pravil s poudarkom na področju spremenjenega prometnega režima v naši občini, varne uporabe avtocest in vožnje v krožiščih,
2. Ocena prometne varnosti na našem območju,
3. Vožnja v zimskih razmerah,
4. Prometna pravila in varna hoja ob in po cesti v nočnih razmerah in
5. Obravnava pobud za izboljšanje prometne varnosti na posameznih odsekih
cest in ulicah.

Na posvet so povabili vse uporabnike cest, tako mlajše kot tudi starejše voznike, in vse občane, saj so jih želeli seznaniti s pomembnostjo dobrega poznavanja prometnih predpisov ter jim tudi praktično prikazati in svetovati pravila vožnje v slabših razmerah, ki so se nam v tem času približale, in tudi s posebnostmi oz. novostmi prometne ureditve v Vuzenici. Prav tako so vse udeležence posveta seznanili s pomembnostjo nošenja odsevnih teles oz. svetil pri hoji v temi, kar je posebej pomembno v jesenskem in zimskem obdobju, ko nas tema hitro ujame na cestah. Prav tako so udeležencem razdelili tudi odsevna telesa (odsevne trakove) ter brošure za varno vožnjo in hojo po cestah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.