16:33, čet, 18. Apr

FOTO in VIDEO: Več kot tisoč maturantov zaplesalo četvorko na Trgu Leona Štuklja





V Mariboru so že dvajsetič po vrsti maturanti zaplesali četvorko pod taktirko Plesne zveze Slovenije. Točno ob 12. uri so tako kot po več mestih v Sloveniji in tudi marsikateremu mestu v šestih evropskih državah zaplesali nekaj uradnih plesov, nato pa še sproščeno zaplesali.

Na Trgu Leona Štuklja jih je bilo po neuradni oceni plesnega učitelja Marka Vlaha iz Plesne šoli Pingi med tisoč in tisoč petsto.

Maturanti so na osrednjem mariborskem trgu zaplesali po glasbi uradno določenih četvork, pri tem pa niso pozabili tudi na sproščenost, zabavo, čeprav je mogoče kdo od njih štel korake. Maturanti in maturantke so uživali, plesali in poskrbeli za občutek pripadnosti, povezanosti, in širili mladostno energijo po vsem trgu, sploh ker jim je bilo pomembno, da se zabavajo in da se širi ljubezen.

V Mariboru so prvič zaplesali pred dvema desetletjema, prizorišča so menjavali, ples in zabava pa sta ostajala glavna. Na Trgu Leona Štuklja so plesali maturanti iz 18 srednjih šol iz Maribora in okolice. En ples so se celo naučili kar na generalki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.