15:26, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Veterani KMN Vitomarci, ki so zmagali na turnirju Kutija i šibica, dobili prisrčen sprejem v domačem kraju





Ekipa veteranov Kluba malega nogometa (KMN) Vitomarci je na mednarodnem turnirju Kutija i šibica pometla z vso konkurenco in s šestimi zaporednimi zmagami dosegla odlično prvo mesto. Ta teden je za ekipo županja občine Sveti Andraž v Sl. goricah Darja Vudler Berlak pripravila sprejem.

Ekipa veteranov je zagotovo dosegla svoje sanje, ko je osvojila velik pokal in tega prinesla domov. Kar šest zmag je bilo potrebnih, da so nogometaši to tudi lahko naredili. Na sprejemu pa so jih pričakali tako županja Darja Vudler Berlak kot tudi domačini, ne nazadnje pa tudi podmladek KMN Vitomarci. Otroci so tako z zanimanjem in veseljem gledali pokal in razmišljali, kako dolgo bodo morali sami igrati nogomet, da bi uspelo tudi njim dobiti pokal. Deset let, še več let, vsekakor pa igrati nogomet z veseljem in ljubeznijo, tako kot veteranom.

Med veterani KMN Vitomarci je tudi nekdanji uspešen nogometaš NK Maribor Dare Vršič. Povedal nam je, da mu je turnir Kutija i šibica znan že iz otroštva in da je videl tudi pri uvrstitvi na turnir, da ostalim članom ekipe in sponzorjem uvrstitev zelo veliko pomeni. Vesel je, da je bil del te zgodbe in upa, da to ne bo zadnjič. In ko smo ga vprašali za primerjavo med igranjem za NK Maribor in KMN Vitomarci, je dejal, da gre pri malem nogometu za čisti užitek, pri profesionalnem športu pa za nekaj drugega. Prisluhnite, kaj je povedal:

Darko Rojs, predsednik KMN Vitomarci, je prav tako izjemno zadovoljen. Dejal je, da jim je uspelo sestaviti zmagovalno ekipo veteranske ekipe, združili so moči z ljutomersko ekipo in odšli osvojiti turnir. In uspelo jim je. Konkurenca na turnirju je bila močna. V veteranskem delu turnirja je sodelovalo kar 78 ekip. Povedal pa je tudi več o dolgoletni tradiciji igranja malega nogometa v Vitomarcih in sedanjih ekipah tega kluba.

Ponosna na ekipo pa je tudi županja Darja Vudler Berlak, ki je orisala dolgoletno zgodbo KMN Vitomarci in spomnila, da klub organizira vsako leto tudi Sandijev memorial.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.