09:29, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Vzpostavljena je preskusna nova avtobusna linija mestnega avtobusa, ki vozi vse od Maribora do sosednje občine Kungota





Na avtobusni postaji Morski jarek v Kungoti je danes na avtobus številka 7, ki po novem pelje od Maribora do Kungote, čakala županja občine Kungota Tamara Šnofl.

Na avtobusu, ki je vso delegacijo iz Občine Kungota nato odpeljal do Maribora, pa je že bilo nekaj potnikov iz Mestne občine Maribor, vključno s podžupanom Samom Petrom Medvedom in direktorjem Marproma Rankom Šmigocem.

Čakanje na avtobus na podaljšani liniji mestnega potniškega prometa od Maribora do Kungote

Kungoška županja Tamara Šnofl je še pred prihodom povedala, da gre za novo avtobusno linijo, ki je nastala v sodelovanju z Mestno občino Maribor in podjetjem Marprom. Gre namreč za podaljšano linijo mestnega potniškega avtobusa, ki bo eno leto vozil v pilotnem projektu trajnostne mobilnosti. Avtobus v Kungoto peljal iz Maribora preko Rošpoha in Kamnice. V Kungoti pa bo stal na postajah Morski jarek – Kozjak in Morski jarek – Rošpoh, dodali pa so še postajo Morski jarek – vrtovi, ki je sicer še na mariborski strani.

Tamara Šnofl in Samo Peter Medved

Županja Šnofl verjame, da bo v enem letu se pokazalo, ali se res potrebuje to linijo. Ob tem pa je še poudarila, da bi radi spodbudili ljudi, da bi čim manj uporabljali avtomobile in da bi več uporabljali javni potniški prevoz. Sam pilotni projekt pa je ocenila kot dobro obliko sodelovanja med dvema občinama.

Mariborski podžupan Samo Peter Medved je dejal, da interes Mestne občine Maribor za vzpostavitev take linije obstaja. Ne nazadnje kar veliko mariborskih vrtičkarjev prihaja na vrtove v Morski jarek in se zdaj že veselijo nove avtobusne linije. Poudaril je, da si želijo tudi subvencij države za medobčinske linije. Sam je prepričan, da je ta projekt sprejemljiv, ob tem pa omenil, da bi se z avtobusom vozili tudi učenci, dijaki, krajanov. Omenil je še, da je sicer v Mariboru število potnikov na avtobusih upadlo. Mestni avtobusi sicer že vozijo v Pivolo do botaničnega vrta, ki je v občini Hoče-Slivnica, prav tako v Miklavž na Dravskem polju, podžupan pa upa, da se bodo vse te uvedbe linije izkazale kot pozitivne.

Da vsako povezovanje, kakršno je danes s podaljšano linijo mestnega potniškega prometa med MO Maribor in občino Kungota, pomeni korak v nadaljnjem razvoju in kvalitetov sobivalnega odnosa, pa pravi Ranko Šmigoc, direktor Marproma. Poudarja še, da bodo na tem področju še veliko postorili.

Prva vožnja z avtobusom 7 do Morskega jarka v Kungoti in nazaj v Maribor
Avtobus 7 do Morskega jarka v Kungoti in nazaj v Maribor
Avtobus 7 do Morskega jarka v Kungoti in nazaj v Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.