21:02, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Z Vladom Kreslinom v Pesnici na koncertu ‘Lepa si’ o tem, kaj je pripravil za nastop, o črni kitari, klobuku, očetu in Beltinški bandi





V Pesnici so na odru v prireditvenem šotoru nastopili na koncertu, poimenovanem ‘Lepa si’, najprej ansambel Brloga, nato pa še Vlado Kreslin in Mali bogovi. Naša ekipa pa je mimogrede še izvedela, kje so doma res lepe ženske.

V Pesnici so ponovno pripravili koncert Lepa si, na katerem je poleg ansambla Brloga, ki je igral in prepeval prvi dve uri, na odru bil nato še eden najboljših slovenskih pevcev Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Pesniški župan Gregor Žmak je povedal, so zelo ponosni, da lahko gostijo Vlada Kreslina, prav tako tudi domači ansambel Brloga. Župan je upal in verjel, da se bo občinstvo dobro segrelo in da bo prišlo res veliko ljudi. Tako je tudi bilo. Poudaril je še, da je koncert res poklon vsem materam in ženskam, ki jim je koncert tudi namenjen.

In s koncertom so se resnično poklonili vsem ženskam Pesnice, kar ne nazadnje pove že ime koncerta – Lepa si, kar je potrdil tudi sam župan.

In ko smo Vlada Kreslina začeli spraševati in mu povedali, da Pesničanke že čakajo nanj, je kaj hitro vzkliknil, da tudi oni čakajo na Pesničanke. Zadovoljen je, da se nabere množica ljudi. Sam je že bil v Pesnici, a tokrat prvič z Malimi bogovi. Kar pa se tiče izbora pesmi, pa je dejal, da imajo sicer pripravljenega, a da mora priti na oder. In ko je z ekipo tam, vidi, kaj bi punce in ženske ter mame in dame najrajši pele. In temu se tudi prilagodi.

Še vedno mu je dobro nastopati in gostovati naokrog po krajih, tako da je z Malimi bogovi prišel tudi v Pesnico, kjer so pred koncertom bili nekaj ur.

Pred kratkim je praznoval visok rojstni dan, misli po tem še ni docela zbral. Dolga leta ga že spremlja pesem o črni kitari, ki jo je imel njegov oče. Kitasro seveda še vedno imajo, tudi sam kdaj zaigra nanjo. Sam pa ima klobuk, ki je na nek način postal del njega. Črn klobuk je sicer tudi del prekmurske noše. Oče je praznoval 96 let, decembra je še nastopal z njimi v Cankarjevem domu. Sicer pa so v Beltinški bandi, kjer je Milan Kreslin najstarejši, že “učenci onih starih gospodov, ki so tudi zdaj že srednjih let”, je dejal Vlado Kreslin in dodal, da seveda še vedno nastopajo naokrog in “držijo to muziko”.

V Pesnici je nastopil na koncertu tudi ansambel Brloga, ki je spravil pod oder marsikateri plesni par, tako da verjamemo, da ni bilo nikomur mrzlo.

Ansambel Brloga v Pesnici na koncertu Lepa si 2024
Ansambel Brloga v Pesnici na koncertu Lepa si 2024
Ansambel Brloga v Pesnici na koncertu Lepa si 2024

Ob prireditvenem šotoru pa so ponovna domača društva in domači ponudniki ponudili dobro hrano in pijačo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.