15:42, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Zavetiški psi z novimi „pričeskami“ v poletje





Društvo za zaščito živali Maribor je v Zavetišču za živali Maribor danes organiziralo brezplačno striženje zavetiških psov, ki se bodo s krajšo dlako in novimi „pričeskami“ tako lažje spopadli s poletno „pasjo“ vročino.

Striženje psov

Zavetiškim psom je prihajajoče vroče poletne dni tako vsaj malo olajšala pasja frizerka Nina Kuntič (Striženje in nega psov Just2us). „Psi, še posebej tisti z dolgo dlako, v tej vročini precej trpijo. Zato sem se prostovoljno javila, da jih ostrižem, ter nenazadnje tudi malo polepšam,“ pravi Kuntičeva.

Ideja o poletnih pričeskah zavetiških kosmatincev se je sicer porodila Društvu za zaščito živali Maribor (DZZŽ MB), nad njo pa so bili seveda tudi v zavetišču navdušeni. „Psi se, ko se znebijo kopice te dolge dlake, počutijo neprimerno bolje,“ pripoveduje Žana Klobučar iz mariborskega društva. „Na ta način lažje prenašajo visoke temperature, do zime pa jim dlaka tako ali tako ponovno zrase,“ še pravijo v društvu, kjer s Kuntičevo tudi sicer sodelujejo.

Striženje psov

Dolga dlaka psom, po besedah oskrbnika v Zavetišču za živali Maribor Tomaža Kristaniča, sicer služi kot izolacija. „Tako tudi težje regulirajo telesno temperaturo. Če pa je te „izolacije“ manj, je seveda tudi poletje vsaj za odtenek znosnejše,“ še poudarja Kristanič.

Striženje psov

Sicer pa v mariborskem zavetišču na nov dom trenutno čaka 46 psov. Poleti se kapacitete namreč precej zapolnijo. „Poletje je namreč čas kotitve in takrat doživimo pravi mačji bum,“ še pravi Kristanič. Od včeraj je po njegovih besedah tako v zavetišču tudi začasno ustavljen sprejem mačk.

Zavetišče

Vse, ki bi želeli posvojiti žival, pa v Zavetišču za živali Maribor lepo vabijo na obisk.

FOTBE74

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.