14:45, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: ZPM Maribor razdelila na osrednji mariborski tržnici 1.300 vrečk iz blaga





Danes so na osrednji mariborski tržnici – kljub dežju – razdelili 1.300 vrečk iz blaga, ki sta jih zašili prostovoljki v okviru akcije „Tržnica brez plastičnih vrečk“ pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, pod okriljem javnega podjetja Snaga. Vrečke so poimenovali „Vrečka srečka“. Na prireditvi so se še posebej zahvalili prostovoljki, ki je zašila največ vrečk.

Ideja za šivanje vrečk srečk, vrečk iz blaga, ki so odlična zamenjava za plastične vrečke, se je porodila pri aktivnostih Zveze prijateljev mladine Maribor.

Pri tem upajo, da bodo te vrečke dobro nadomestile plastične. Prostovoljka Alojzija Huber, ki je zašila največ vrečk, pa se je kaj hitro odzvala na poziv ZPM Maribor, ki ga je našla na Facebooku. Pravi, da bi sešila še več vrečk, a kaj ko ji je zmanjkalo blaga. Za šivanje ene vrečke pa je porabila približno 15 minut.

Ob ozaveščevalni akciji „Tržnica brez plastičnih vrečk“, ki jo je vodilo podjetje Snaga, pa je njen direktor Franc Dover poudaril, da gre za njihovo poslanstvo.

Za ozaveščanje in sodelovanje pri takih projektih pa se trudi tudi Mestna občina Maribor.

Tovrstne akcije so tako pravzaprav začetek ozaveščanja, da se uporablja čim bolj ekološke materiale in rabo plastike počasi opušča.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.