00:39, ned, 28. Jul

FOTO: Janu iz Frama požar vzel vse, kar je imel. Pomagajmo mu in mu povrnimo upanje v lepše življenje





V noči na petek 14. aprila ob 1,43 je izbruhnil požar na Čebelarski ulici 8 v Morju pri Framu in lastniku Janu Knezu vzel vse , kar je imel.

Zagorela je stanovanjska hiša, od tam pa se je ogenj bliskovito razširil še na nadstrešek in osebno vozilo pod njim. Hitra intervencija PGF Fram, Rače, Podova, Zgornja in Spodnja Gorica gre zahvala, da so ogenj uspeli pogasiti, a škoda je ogromna. Janu je uspelo pravočasno zbežati pred ognjem in si rešiti življenje,” so sporočili iz KO RK Fram.

VIR: PGD Rače, Facebook

Požar je povsem uničil nadstrešek, osebno vozilo, kolo, hudo poškodovana in za življenje povsem neprimerna je tudi stanovanjska hiša. Vse pohištvo in oprema je uničeno, okna, napita od vode in ožgana, že odstopajo, strop se podira že sam, potrebno ga bo popolnoma porušiti. Jan je zares ostal brez vsega, prijazna soseda pa skrbi za njegovo prehrano in mu za nekaj časa nudi tudi streho nad glavo, nam povedo.

Hiša pred požarom

“Med prvimi so na pomoč priskočili iz Občine Rače- Fram in Društva krajanov Morje, pridružili smo se tudi mi v KORK Fram in s skupnimi močmi bomo Janu pomagali, da bo lažje preživel obdobje, v katerem si bo poskušal urediti in na novo postaviti svoj dom.” A za to so potrebna finančna sredstva, Jan pa se preživlja s skromno invalidsko pokojnino, hiša ni bila zavarovana.

“Odločili smo se, da Janu pomagamo in mu povrnemo upanje v lepše življenje. V ta namen smo pri OZRK Maribor odprli podkonto na transakcijskem računu, kjer bomo zbirali finančna sredstva in vas prosimo, da po svojih zmožnostih prispevate nekaj sredstev na TRR SI56 0451 5000 0397 432 sklic 50799.”

Vsa zbrana sredstva bodo pregledno vodena in uporabljena izključno za namen nabave materiala in izgradnjo Janovoga doma. Jan vam bo za svak prispevek neizmerno hvaležen, so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.