01:20, ned, 5. Maj

FOTO: Jubilejni koncert Kmečke godbe Pernice ob 120. obletnici delovanja





Letos Kmečka godba Pernice obeležuje 120 let delovanja in v ta namen so včeraj priredili jubilejni koncert. Ta se je odvijal v dvorani Kienhofen.

Program pesmi je bil zelo pester in glasbeno izjemno obsežen in dodelan. Dirigent, Sandi Pungartnik, ki godbo s taktirko vodi že 36 let, je pri izbiri programa počastil tudi leto Vinka Štrucla, slovenskega skladatelja in godbenika.

Na koncertu je predsednik Zveze slovenskih godb podelil priznanja za dolgoletno udejstvovanje v godbi. Bronasto medaljo Bojana Adamiča za več kot 10 let igranja je prejelo veliko članov godbe. Srebrno medaljo za več kot 20 let igranja je prejelo pet godbenikov. Zlato medaljo za več kot 30 igranja pa sta prejela Silvo Palko ter Boštjan Plaznik. Medaljo za zasluge za več kot 35 let delovanja so prejeli Berti Gostenčnik, Blaž Krajnc ter Jože Krajnc.

Bronasto medaljo za upravljanje funkcije v odboru godbe pa je prav tako prejel Silvo Palko. Kmečka godba Pernice pa je od Zveze slovenskih godb prejela tudi Spominsko listino, od Javnega sklada za kulturno dejavnost pa je prejela Jubilejno priznanje.

Predsednik in podpredsednik godbe sta prav tako podelila priznanja Kmečke godbe Pernice. Prejeli so ga Oto Pungartnik, za najdaljši staž delovanja v godbi, 47 let, Berti Gostenčnik, za dolgoletno delovanje v godbi, je tudi najstarejši član godbe ter Majda in Kristjan Skudnik, za dolgoletno podporo godbi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.