14:29, ned, 16. Jun

FOTO: Jutri v Dvorjanah odprtje prvega dela likovnih del iz mednarodne likovne kolonije Duplek art 15

V torek, 11. 6. 2024, ob 18. uri, bo odprtje razstave prvega dela likovnih del, ki so jih ustvarili na nedavni 15. mednarodni likovni koloniji Duplek Art. Razstavo pripravljata domači slikar Rajko Ferk in njegova žena Irena Ferk, ki je prav tako ustvarjala na koloniji.

Razstava bo na ogled v Domu kulture Dvorjane v Spodnjem Dupleku,, kjer je sicer tudi Medgeneracijski center Danica Duplek, ki vabi tako na odprtje razstave. Vabijo pa občane Dupleka in okolice, ljubitelje slikarske umetnosti.

Razstava likovnih del Duplek art 15. Vir: Rajko Ferk

Rajko Ferk ob tem sporoča, da gre za prvi del likovnih del mednarodne likovne kolonije Duplek art 15. Druga polovica slik bo na ogled 30.junija 2024. Ta razstava pa se kasneje seli v Supernovo Kamnik.

Razstava likovnih del Duplek art 15. Vir: Rajko Ferk

Letošnja mednarodna likovna kolonija Duplek Art se je odvila prvi vikend junija. Prvi udeleženci so na že 15. kolonijo, ki jo ponovno organiziral slikar Rajko Ferk, prišli že v petek, iz Srbije, Italije, Avstrije in Ukrajine. Nato pa so se jim na glavno dogajanje v soboto in nedeljo pridružili še vsi drugi. Sodelovalo je kar 34 umetnikov, od tega devet prvič. Skupaj pa so bili iz desetih držav.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.