10:13, sob, 27. Apr

FOTO: Kljub dežju v občini Destrnik izvedli čistilno akcijo, sodelovali so tudi najmlajši





V občini Destrnik so danes izvedli čistilno akcijo po naseljih, ob cestah, na travnikih in v gozdovih. Čeprav je deževalo, je sodelovalo na akciji okrog 200 posameznikov.

Ljudje so se na začetnih točkah zbrali med osmo in pol deveto uro, nato pa so se odpravili po začrtanih smereh, opremljeni z vrečkami, rokavicami, nekateri so imeli tudi posebne palice z držali za pobiranje odpadkov. V skupinah, na katere smo naleteli, so bili tako starejši kot mlajši udeleženci, tudi otroci.

Strinjali so se, da je stanje v primerjavi s prejšnjimi leti boljše, a da se da še veliko narediti. In če v naseljih ni bilo veliko odpadkov, je bila slika ob glavni cesti drugačna. Ob cesti, v jarkih in v neposredni bližini so nabrali kar nekaj odpadkov, za katere menijo, da so jih odvrgli nevestni vozniki in sopotniki, mogoče celo kar skozi odprta okna vozil. Kar nekaj je bilo namreč pločevink, steklenic, embalaže, raznih papirčkov in drugega.

Veseli so, da so se čistilne akcije udeležili tudi otroci, saj menijo, da bodo tako prav ti otroci drugače gledali na odpadke, onesnaževanje in skrb za čisto okolje, naravo. Upajo tudi, da bodo nekoč ti otroci tudi sami vodili, ko odrastejo čistilne akcije.

Županja Destrnika Vlasta Tetičkovič Toplak je povedala, kako so se na čistilno akcijo pripravili in kaj je sama ugotovila.

Marsikatera skupina, ki je danes pobirala odpadke po občini Destrnik, pa se je še dodatno organizirala. Ne samo, da so na določena mesta dali vreče zbranih odpadkov, ampak so jih s svojimi večjimi vozili tudi sami odpeljali do režijskega obrata.

Posebej pa so bili veseli tudi tega, da so dobili tudi malico, ki so jo pripravile gospodinje, tako da so se po opravljenem delu tudi okrepčali.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.