12:07, tor, 7. Maj

FOTO: Ko Pohorje prekrije mrak, krošnje zaživijo





V zimskem času, ko je idej za preživljanje prostega časa v naravi manj, saj nam tema ukrade velik del dneva, potrebujemo nekaj, kar nas razveseli, ponese v domišljijo in vzbudi radovednost po novih dogodivščinah.

V naslednjem mesecu lahko prav posebno pustolovščino doživite na Poti med krošnjami Pohorje, kjer bodo z bogato osvetlitvijo celotne poti obiskovalce popeljali v pravo zimsko čarobnost. Od 2. februarja do 3. marca se lahko med 17. in 20. uro (z zadnjim vstopom ob 19. uri) sprehodite po čarobni, z lučkami obsijani poti, ki vas bo vodila naravnost v osrčje zimskega Čarobnega gozda. To je odlična ideja za izlet, ki vam bo zagotovo za vedno ostal v spominu. Čez dan bo pot odprta po rednem odpiralnem času, in sicer med 10. in 17. uro.

Večerni zimski sprehodi med krošnjami dreves

Sprehodi po večernem gozdu so nekaj posebnega in bodo nedvomno navdušili vse ljubitelje narave in tiste, ki si v zimskem času želijo novih dogodivščin. Pot med krošnjami Pohorje bo poskrbela, da bo sprehod po Čarobnem gozdu v vsakem obiskovalcu prebudil domišljijo. Osvetljena pot ne bo ponujala le čarobnega vzdušja, na poti bodo postavljene tudi z lučkami osvetljene 3D in 2D živalske figure ter različni zimski motivi. Izza vogala vas bo pozdravila sramežljiva srna, nad najbolj temnim kotičkom bo bedela sova, svetleče zimske sami pa vas bodo že na daleč vabile, da posnamete fotografijo s pravljično kuliso v ozadju. Tisti, ki si bodo zaželeli popolnega doživetja, bodo lahko med sprehodom »v lučkah« prisluhnili tudi zvočnim pripovedkam petih basni o živalih, ki jih bo mogoče srečati na čarobnem sprehodu. Prav vsaka zgodba nosi nauk o prijateljstvu, sreči, sodelovanju in pogumu. Obiskovalci bodo lahko v knjižnico basni vstopili že na vhodu. S pomočjo QR kode si bodo zgodbe prenesli na telefon in jih poslušali med sprehodom po poti. Da bo doživetje še bolj pristno, je priporočljiva uporaba slušalk.

FOTO: Domen Hohler

Ker si na Poti med krošnjami želijo, da obiskovalci s sprehoda vedno odnesejo kar se da najlepše spomine, so pripravili tudi navodila, kako posneti fotografijo osvetljene poti s pametnim telefonom. Prejmete jih na vhodu, objavljena pa so tudi na spletu. Po končanem sprehodu vabljeni tudi v trgovino s spominki, v kateri boste našli številne zanimive izdelke lokalnih ustvarjalcev in ponudnikov.

Zimska pravljica, ki je primerna za vse

Pot med krošnjami Pohorje je v zadnjih letih postala priljubljena izletniška točka, ki med drevesne krošnje skozi vse leto privablja vse več obiskovalcev. V zimskem času na nadmorski višini 1517 metrov predstavlja idealno destinacijo za spoznavanje narave v hladnem delu leta, saj se Rogla spremeni v pravo zimsko pravljično deželo. Ne glede na to, ali spadate med izkušene raziskovalce narave ali tiste, ki so pravkar začeli odkrivati njeno lepoto, je Pot med krošnjami na Pohorju zaradi svoje dostopnosti primerna za pohodnike vseh generacij. Celotna pot, vključno z razglednim stolpom, je brez ovir in prilagojena za otroške in invalidske vozičke. Do vstopne točke se lahko pripeljete z avtomobilom, parkirna mesta pa boste našli med Potjo med krošnjami in Hotelom Planja. Prav tako je pot odprta vse dni v letu, z izjemo 1. novembra in 24. decembra. V zimskem času je tudi v primeru sneženja očiščena in primerna za sprehod. Obisk Poti med krošnjami Pohorje je lahko čudovit dnevni izlet ali dogodivščina po smučarskih užitkih na Rogli.

FOTO: Iztok Medja

Obiščite čarobno gozdno pravljico, ki že vabi, da jo odkrijete do zadnjega kotička.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.