06:41, sob, 27. Apr

FOTO: Konec meseca bo v Vuzenici svetovno prvenstvo v slalomu na rolerjih





Smučarski klub Vuzenica od 28. do 30. maja 2021 organizira organiziral svetovni pokal v slalomu na rolerjih, ki bo letos potekal na Svetem Primožu, spremljevalni program pa bo v športnem parku v Vuzenici. Na tekmovanju pričakujejo 120 tekmovalcev iz kar 10 držav.

Utrinek slaloma na rolerjih v Vuzenici. Vir: SK Vuzenica

V petek se bodo tekmovalci predstavili na slavnostni paradi

V petek, 28. maja, bodo treningi. “Tekmovalna dneva sta pa v soboto in nedeljo. V petek po zaključku treninga bo v Vuzenici slavnostna parada tekmovalcev s predvidenim pričetkom ob 21 uri. Ravno tako bo zaradi trenutnih razmer v en ‘dogodek’ vključena slavnostna otvoritev z novinarsko konferenco – to pa bo isto v petek ob 19. uri na glavnem odru v Vuzenici. Glavni oder bo postavljen za tenis igriščem,” nam je povedal Marcel Škerjanc iz SK Vuzenica.

Tekmovalna proga bo letos na Svetem Primožu

“Tekmovalna trasa bo tokrat zaradi varnostno / tehničnih zahtev Svetovnega pokala potekala na Sv. Primožu,” je povedal Škerjanc in izpostavil, da bo tja vozil tudi brezplačen avtobus, ki bo vozil  vozil iz centra Radelj ob Dravi nato do Vodnega parka Radlje ob Dravi, ustavil se bo v Mitnici na Muti in pri kava baru Šuler ter restavraciji Monini Vuzenica. Pot bo nadaljeval do glavnega odra Vuzenica, do Gostilne Prodnar Vuzenica in na Sv. Primož na prizorišče tekme. Avtobus bo vozil krožno vse dni svetovnega pokala.

Tekmovalni program svetovnega pokala slaloma na rolerjih v Vuzenici

Oba tekmovalna dneva, tako sobota kot nedelja, sta osredotočena na tekme v različnih kategorijah. Med prvim in drugim tekom tekmovanj je vedno presledek, saj je treba progo ‘prestaviti’, temu pa sledi ponovni ogled proge, so nam še javili iz SK Vuzenica. Sicer pa bodo v soboto tekmovali tako moški kot ženske. v nedeljo za pokal Vuzenica open kot tudi za svetovni pokal.

Dober glas o vuzeniškem tekmovanju se je že razširil po Evropi

Če bo vse šlo po načrtih, pričakujejo organizatorji okrog  80 tekmovalcev iz tujine in 30 do 40 tekmovalcev iz Slovenije. In tudi najboljše.  Zdaj je prijavljenih že približno 50 tekmovalcev iz tujine. Domači se po praksi prijavljajo med zadnjimi, so nam še sporočili in dodali, da je bil v Vuzenici  predlani že en tekmovalec iz Nemčije in bil navdušen nad organizacijo in ponesel dobro ime v tujino.

Dva tekmovalca iz domačega kluba v tekmi za svetovni pokal

Iz domačega kluba bosta v tekmi za svetovni pokal tekmovala Leon Haberman in Matic Helbl. Vsi drugi tekmovalci SK Vuzenica pa se bodo pomerili v kategoriji OPEN.

Upoštevanje vseh ukrepov in navodil NIJZ

“Vse priprave in ukrepi tečejo v skladu z navodili NIJZ. Sama prireditev bo delovala po sistemu mehurčka in bodo vsi tekmovalci, spremljevalne ekipe, nastopajoči, ekipe odgovorne za izvedbo tekmovanja in dogodka ustrezno testirana v skladu s pravili NIJZ. Nastanitve so kompleksna zadeva – uporabljene bodo vse razpoložljive od Slovenj Gradca do Radelj ob Dravi,” so nam pojasnili pri SK Vuzenica.

Spomin na preteklo organiziranje slaloma na rolerjih za svetovni pokal. Vir: SK Vuzenica

Glede na dosedanja navodila bi lahko v živo spremljalo tekmovanje do 50 obiskovalcev

“Po do sedaj znanih podatkih, se bo v živo lahko udeležilo prireditve do 50 zunanjih obiskovalcev. Spremljali pa bodo lahko tudi preko velikega ekrana, postavljenega pri glavnem odru v Vuzenici,” so nam pojasnili sedanje možnosti za ogled tekmovanja.

Velika promocija Vuzenice, tega dela Koroške in Slovenije

“Celotna prireditev je namenjena ne samo tekmi svetovnega pokala, temveč promociji kraja Vuzenica, tega dela Koroške in Slovenije. Prireditev ni le prireditev članov SK Vuzenice, temveč vseh nas občanov,” so opozorili na povezanost skupnosti v SK Vuzenica in dodali. da bodo prisotni tudi ponudniki domačih kulinaričnih specialitet. “Če ne bi bilo teh omejitev, je osnovno poslanstvo dogodka, da združi ob svetovnem pokalu vso kulinarično, športno in kulturno dejavnost občine Vuzenica in sosednjih občin. Na tem mestu bi se rad najlepše zahvalil županu občine Vuzenica, ki je tudi član ožjega organizacijskega odbora prireditve za njegovo maksimalno podporo,” so že izpostavili. In se zahvalili tudi Slovenski turistični organizaciji z blagovno znamko I feel SLOVEnija, ki je videla potencial, pa tudi drugim sponzorjem, ki so v njih videli zgodbo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.