17:40, pet, 26. Apr

FOTO: Kriminalisti po ponedeljkovem požaru v Žamencih ne izključujejo tuje krivde za požar





Včeraj v zgodnjih urah je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v Žamencih. Kriminalisti so kasneje z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo včeraj okoli 4. ure v stanovanjski hiši na istem naslovu, ogenj pa se je razširil po njej. Glede na dosedanje ugotovitve pa niso mogli ne potrditi ne izključiti tuje krivde.

Najverjetneje je zaradi močnega vetra ogenj preskočil še na ostrešje gospodarskega poslopja in nadstrešek, pod katerim so bila zložena drva. V požaru je opisano skoraj v celoti zgorelo, poškodovan ni bil nihče.

Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni okoli 300.000 evrov. Z ogledom kraja požara kriminalisti niso mogli ne potrditi in ne izključiti tuje krivde. Z zbiranjem obvestil in opravljanjem drugih procesnih opravil, tudi v sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem, nadaljujejo. Na podlagi ugotovitev bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali ustrezen dokument, poročilo oz. kazensko ovadbo.

Včeraj 26.10. ob 4.35 uri smo bili aktivirani na požar v Žamence 5b. Zagorelo je gospodarsko poslopje in stanovanjska…

Objavil/a PGD Žamenci dne Torek, 27. oktober 2020

PGD Žamenci pa je objavilo na Facebooku obvestilo o gašenju tega požara in zahvalo vsem, ki so pri gašenju pomagali. “Včeraj 26.10. ob 4.35 uri smo bili aktivirani na požar v Žamence 5b. Zagorelo je gospodarsko poslopje in stanovanjska hiša. V požaru je sodelovalo 6 gasilskih društev z 11 vozili in 69 operativnih gasilcev, kateri smo se na vso moč potrudili, da se ogenj ni razširil na sosednje objekte in vrtnarijo.” Za konec so še opozorili ljudi, da naj bodo pazljivi: “Obenem opozarjamo naše vaščane naj bodo v večernih urah malo bolj pozorni in spremljajo doganja okrog sebe. V kolikor je možno naj na objektih tudi pustijo kakšno luč skozi noč.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.