09:32, pet, 10. Maj

FOTO: Maribor pridobil novo poročno lokacijo in kongresno dvorano





Le nekaj minut iz centra Maribora, natančneje v Kamnici v Mestni občini Maribor, se nahaja nova poročna lokacija, ki bo sezono porok otvorila v prihajajočem letu. Štajerska sivka vas bo očarala s čudovitim okoljem, skednjem, poročnim šotorom, bazenom, čudovitimi nasadi sivke, … vse na enem mestu na idilični lokaciji.

Ponujajo civilni obred med sivko, v primeru dežja je urejen poročni šotor. Na lokaciji je čudovit skedenj, umeščen v okolico, v katerem nudijo prenočitev za mladoporočenca. Ne manjka niti bazen, celotno posestvo pa se razprostira na kar štirih hektarih.

Skedenj, kjer bodo omogočene konference, poslovna srečanja in ostali podobni dogodki. FOTO: Jernej Borovinšek

Območje je bilo sicer pred tem popolnoma degradirano: pol metra visoka trava, plevel, vejevje … Glede na želje in vizijo, ki so jo imeli, je bilo treba lokacijo popolnoma urediti, preoblikovati. Kaj kmalu so se lotili dela in do danes posadili 4000 sadik sivke, 1500 sadik rožmarina, nasad aronije, ne manjkata niti nasad sibirske borovnice in čudovite vrtnice.

Posestvo Štajerske sivke, civilni obred poroke v objemu sivkinega kroga. FOTO: Jernej Borovinšek

Štajerska sivka nudi svoje izdelke iz omenjenih rastlin – olja, mila, vrtnična penina, sok aronije in marmelada iz sibirske borovnice. Ponujajo tudi svoj med. Da je čudovito, ogromno posestvo danes videti tako kot je, je potrebno veliko dela. Le košenje s traktorsko kosilnico traja pet do šest ur. A pogled na okolico odtehta ves trud.

Nasadi sivke, vrtnic, aronije, sibirske borovnice … FOTO: Jernej Borovinšek

Seveda pa lokacija nudi mnogo več, ni namenjena samo poročnemu turizmu, na Štajerski sivki se veselijo, da bodo lokacijo prepoznali poslovneži in podjetja ter se tukaj odločili organizirati kongrese. “Skedenj imamo v celoti opremljen z avdio opremo, s projektorji in vsem ostalim kar potrebuješ za konference. Računamo na konference, team buildinge, poslovna srečanja … V skednju je prostora za kar 150 ljudi, tako da kar se tiče konferenčnih srečanj je to več kot dovolj prostora.”

Civilni poročni obred med nasadom sivke.

V prihajajočem letu pa pripravljajo tudi tri festivale. Festival Štajerske sivke, ki bo v začetku julija, v začetku junija festival Vrtnice in penine in na koncu avgusta še festival Rožmarina in dobrega steaka.

Omamno dišeče vrtnice.

Poročna sezona se na tej lokaciji v Kamnici začenja v letu 2024, prve rezervacije so že sprejeli. Če vas je lokacija navdušila, ne oklevajte s povpraševanjem na info@stajerskasivka.si.

Aktivni so sicer tudi na družbenih omrežji, Facebook stran Štajerska sivka, najdete na tej povezavi, ter na Instragamu Štajerska sivka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.