21:07, sre, 24. Apr

FOTO: “Male lisičke” zavzele Mariborsko Pohorje

Na Mariborskem Pohorju se je danes odvil prvi dan tekmovanja Little Fox Race, kjer smuča več kot 500 “malih lisičk”.

little fox 16.2 (4)Eno največjih mednarodnih smučarskih tekmovanj organizira Alpski smučarski klub Branik Maribor. Na tekmi Little Fox Race te dni tekmujejo otroci v kategorijah U8, U10, U12, U14 in U16.

Tekmo so v svoj koledar tudi letos uvrstili na Smučarski zvezi Slovenije. Gre za edinstveno smučarsko tekmo za otroke in mladino.

Tekme se udeležilo več kot več kot 500 smučark in smučarjev iz 12 evropskih držav. Prišli so iz Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Nemčije in Avstrije. V najmočnejši zasedbi pa so prišle “mlade lisičke in lisjaki” iz Slovenije. Danes so izpeljali ekipno štafetno tekmo, ki je posebnost na mladinskih tekmovanjih, jutri pa jih ob 9h čaka štart selekcij U8, U10 in U12 s podelitvijo priznanj ob 12.45 ter ob 14h štart selekcij U14 in U16 ter z zaključkom tekmovanja ob 16h s podelitvijo priznanj v najstarejših kategorijah.

little fox 16.2 (12)

Jutri gre zares. Pridite in jih spodbujajte. Tisti, ki mladih tekmovalcev in tekmovalk ne boste mogli spremljati in zanje navijati pod Pohorjem lahko tekmovanje spremljate v živo preko prenosa v Facebook skupini Little Fox Race Maribor.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.