07:31, sob, 20. Apr

FOTO: Maribor bogatejši za družbeno inovacijski laboratorij





V sklopu festivala Mladi Maribor so danes v pritličnem prostoru Tkalke odprli družbeno inovacijski laboratorij.

Osrednji namen projekta je na lokalni oziroma regionalni ravni ustvariti spodbudno okolje za mlade, ki omogoča družbeno inoviranje, od prepoznavanja potreb okolja do razvoja idej in oblikovanja inovativnih produktov. Slednje terja povezanost vseh deležnikov in spremembo miselnosti ter izboljšanje kompetenc relevantnih akterjev: mladih, gospodarstva, izobraževalcev, podpornih organizacij, lokalnih skupnosti ter drugih javnih organizacij odgovornih za pripravo in odločanje o politikah in programih spodbujanja inovativnosti, podjetništva, socialnega podjetništva in zaposlovanja mladih. Gre torej za stimulativno okolje za mlade za generiranje, razvijanje in komercializacijo družbeno inovativnih idej, kjer bodo imeli na voljo tudi usposabljanja, mentorstvo in sodobno tehnologijo.

Inovacijski laboratorij

S projektom, ki ga je prišel podpreti tudi župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec, želijo snovalci nadgraditi obstoječe mehanizme sodelovanja akterjev štiri-spiralne mreže ( javna uprava, izobraževalci in podporne organizacije, gospodarstvo, uporabnik) z namenom oblikovanja celovitega in povezanega podpornega ekosistema, ki bo spodbujal družbeno inoviranje, podjetništvo in socialno podjetništvo ter zaposlovanje mladih.

Projekt podpira tudi župan
Projekt podpira tudi župan

Projekt naj bi izboljšal predvsem sposobnost ključnih akterjev – lokalnih skupnosti, za sprejemanje vloge povezovalca in promotorja družbenega inoviranja, podjetništva in socialnega podjetništva, tako v lokalnem kot transnacionalnem kontekstu. Cilj projekta je torej, da vzpostavi trajen spodbuden družbeno-inovacijski ekosistem, ki temelji na zavzetem sodelovanju vseh akterjev prej omenjene štiri-spiralne mreže in zagotavlja okolje, ki mladim talentom omogoča razvoj inovativnih idej, podjetniških podjemov in delovna mesta v lokalnem okolju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.