06:10, pet, 26. Apr

FOTO: Maribor dobil olimpijsko festivalsko himno, OFEM je oddaljen le še leto dni





Olimpijski festival Evropske mladine je največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom. Maribor ga bo gostil prihodnje leto, v letu 2023, ko bo v Maribor zadihali z mladimi športniki iz kar 50 različnih držav.

Minulo nedeljo so v predstavili olimpijsko festivalsko himno, ki jo izvaja Tim Kores – Kori. Pri Ljudskem vrtu je v nedeljo Kori prvič zapel uradno himno festivala. Ta je v angleškem jeziku, saj jo bo, ko končno nastopi čas za Olimpijski festival Evropske mladine, poleg naših športnikov prepevalo tudi več tisoč udeležencev iz tujine, nosi pa naslov “EYOF – don’t give up when you hit the floor”.

Olimpijski utrip mesta

V nedeljo 26. junija je športni utrip mesta Maribor utripal po olimpijsko, po tem ko je Kori predsatvil olimpijsko himno, pa so obiskovalci z EMKEJ-em pa v njegovih ritmih “kruzali” po olimpijsko. Vsak udeleženec prireditve je prejel uradno zastavico festivala EYOF s katero so simbolično pospešili in prevetrili olimpijski utrip mesta.

“Eno mesto, eno srce – One City, one heart!” pa je uradni slogan prihajajočega OFEM-a 2023 v Mariboru. Ambasador festivala je sicer Filipa Flisarja, ki je spregovoril o časti, ki ga je kot ambasadorja takšnega dogodka doletela.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.