00:20, ned, 5. Maj

FOTO: Mariborčani šokirani, širjenje plačljivih parkirišč se nadaljuje





Stanovalce blokov na Ulici Moše Pijada je presenetil parkomat, ki je tam postavljen na novo.

Danes zjutraj jih je presenetil pogled na novo postavljen parkirni avtomat, saj jih nihče ni obvestil, da se plačevanje parkirnine širi na njihovo območje. Že zdaj imajo na tem območju veliko parkirno stisko, saj je tukaj stolpnica in več drugih večstanovanjskih objektov. Parkirnih mest pa bore malo.

Stanovalci nam povedo, da sploh ob večernih urah zelo težko najdejo prosto parkirno mesto. Od zdaj pa bo parkiranje plačljivo. Če se bodo odločili za dovolilnico pa jim ta ne zagotavlja, da bodo na koncu sploh imel parkirno mesto za svoje vozilo.

Sodeč po ceniku bo ura parkiranja 60 centov, maksimalno možno plačilo pa je 33 evrov, kar pomeni, da je parkirnina poravnana za pet dni. Stanovalci pravijo, da piše, da je parkirnina plačljiva od 8. ure do 19. ure, s tem, da je za vikende brezplačno.

Iz Mestne občine Maribor so po objavi našega članka poslali sporočilo za medije: “V ponedeljek, 17. julija 2023, stopajo v veljavo nove cene parkiranja na parkirnih površinah v Mestni občini Maribor, ki jih je na junijski seji potrdil Mestni svet Mestne občine Maribor. V conah od 1 do 11 bo ena ura parkiranja namesto 0,80 evra znašala 1 evro. Za parkiranje izven centra mesta (izven con) bo namesto 0,50 evra za uro parkiranja treba plačati 0,60 evra. Na Slomškovem trgu bo nova cena za uro parkiranja namesto 1,50 evra znašala 1,70 evra.”

Na ograjenih parkiriščih v Sodni in Mlinski ulici ter na Rakuševem trgu pa bo za uro parkiranja namesto 1,20 evra nova cena 1,50 evra. Prav tako se spreminja cena parkiranja na ograjenem parkirišču pod Pohorsko vzpenjačo, kjer bo po novem znašala 1 evro na uro.

Širitev belih con parkiranja

Mestna občina Maribor v prihodnjem tednu širi območja plačljivih parkirnih površin (t. i. bele cone).

Širitve bele cone bodo potekale na lokacijah v:

Trubarjevi ulici (med Kamniško in Marčičevo),
Poljančevi ulici (do Marčičeve),
Vinarski ulici (do Vilharjeve),
Vrbanski ulici (od Mitnice do križišča z Medvedovo),
Žolgarjevi ulici (manjkajoči vmesni del),
Gosposvetski cesti (od Prežihove do Kosarjeve),
Smetanovi ulici (do Turnerjeve),
Ulici Moše Pijada (do Raičeve),
Kočevarjevi ulici.

Parkiranje na navedenih lokacijah bo plačljivo od petka, 21. julija 2023.

Iz Mestne občine Maribor še sporočajo, da stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujejo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vloga (in dodatne informacije) za izdajo so na voljo na tej povezavi.

Druge novice

Comment

  • Tomislav Zorec

    14 julija, 2023

    Z denarjem prebivalcev asfaltirajo in pobarvajo parkirišča, postavijo uro in zaračunavajo parkiranje tem istim prebivalcem mesta, pa tudi drugim….bedno je to.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.