09:08, pet, 17. Maj

FOTO: Mariborčani v dobrodelni akciji zbrali 2 toni telefonov





Nedavno se je končala akcija ˝Halo, si za to?˝ – akcija zbiranja rabljenih, nekoristnih, uničenih in starih mobilnih telefonov. Samo v Mariboru in okolici so otroci, osnovno- in srednješolci zbrali več kot 2 toni odpadnega materiala.

FOTO: www.starimobi.si
FOTO: www.starimobi.si

8 kilogramov mobilnikov na šolo

Po do sedaj znanih (delnih) rezultatih, so na posameznih šolah povprečno zbrali okrog 8 kg telefonov, 5 kilogramov telefonskih baterij in približno 5 kilogramov polnilcev, najbolj pa smo se izkazali prav na Štajerskem. “Zaenkrat smo pobrali material na širšem območju Maribora in okolice, s čimer smo zbrali približno 2 toni odpadnih telefonov, polnilcev in baterij. Sodelovalo je okoli 500 osnovnih in srednjih šol ter vrtcev, akciji pa so se priključili tudi številni predstavniki raznovrstnih organizacij,” je pojasnil Saša Mikić, predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor.

FOTO:  www.starimobi.si
FOTO: www.starimobi.si

Pomagali tudi znani športniki

Med drugim so svoje stare telefone za dober namen odvrgli tudi nogometaši NK Maribora (Jean-Philipe Mendy, Marcos Tavares in Milivoje Novaković), alpski smučarki Ana Drev in Ilka Štuhec ter slovenski orel Domen Prevc. “Zelo smo jim hvaležni … Ob koncu zbiranja pričakujemo rezultat nad 20 tisoč evrov, to je nekje 5 ton zbranega materiala”, dodaja Mikić in odkrito priznava, da so (zdaj, ko se akcija zaključuje) resnično utrujeni, “ker smo bili res majhna ekipa prostovoljcev, ki je vseskozi delala na projektu. Največja zasluga pa gre mentorjem na šolah, ker so prepričali otroke in ostale, da so sodelovali.”

FOTO: www.starimobi.sia
FOTO: www.starimobi.si

Ta teden je teden prostovoljstva. Ob tej priložnosti smo preverili kako se je iztekla vseslovenska dobrodelna akcija zbiranja starih mobilnih telefonov, ki so jo izvajali predvsem Mariborčani.

FOTO: www.starimobi.si
FOTO: www.starimobi.si

Izkupiček za otroške in mladinske programe

Ker je rdeča nit akcije zbiranje denarja za otroške in mladinske programe, ki jih izvajajo na Zvezi prijateljev mladine ter v Zvezi Rotary district 1912 Slovenia (glavni organizatorji akcije) in predvsem zaradi dobrih odzivov mentorjev na šolah, resno razmišljajo, da bi čez kakšno leto ali dve akcijo ponovili.

FOTO: www.starimobi.si
FOTO: www.starimobi.si

Vsi, ki vas zanimajo rezultati, pa lahko podrobnejše informacije spremljate na spletni strani www.starmobi.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.