14:19, tor, 14. Maj

FOTO: Mariborski policisti prijeli požigalce, škode za 600.000 evrov





Na Policijski upravi Maribor so med aprilom in novembrom prejeli večje število prijav požarov na območju mesta Maribor in v bližnji okolici. Z opravljenimi ogledi in z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je večje število naznanjenih zadev, nastalo kot posledica storitve kaznivega dejanja.

V tej zvezi so kriminalisti SKP PU Maribor novembra lani odvzeli prostost in na podlagi Zakona o kazenskem postopku (ZKP) odredili pridržanje 5 osebam in opravili 5 hišnih preiskav na območju PU Maribor. Štiri osumljene osebe so zaradi utemeljenega suma storitve skupno osmih kaznivih dejanj, povzročitve splošne nevarnosti po 314. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzema motornega vozila po 210. čl. KZ-1, poškodovanja tuje stvari po 220. čl. KZ-1 in tatvine po 204/1 čl. KZ-1, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper osumljene odredil pripor.

Ugotovili, da so iste osebe utemeljeno osumljene storitve še 18 kaznivih dejanj

Kot smo že sporočili, so kriminalisti še naprej intenzivno zbirali obvestila in preverjali zbrane dokaze zaradi suma, da so osumljenci izvršili še druga tovrstna kazniva dejanja. Z dodatnim zbiranjem obvestil je bilo tako ugotovljeno, da so iste osebe utemeljeno osumljene storitve še 18 kaznivih dejanj, v večini primerov v povezavi s požari vozil in drugih objektov, in sicer treh kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti po 314. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), trinajstih kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari po 220. čl. KZ-1, enega kaznivega dejanja ponarejanja listin po 251/1 členu KZ-1 in tatvine po 204. čl. KZ-1.

VIR: PU Maribor
VIR: PU Maribor
VIR: PU Maribor
VIR: PU Maribor

Skupna materialna škoda v vseh 26 primerih povzročenih požarov in eksplozij znaša približno 600.000 EUR. Zoper štiri osumljene osebe je bila podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.