15:52, pet, 19. Apr

FOTO: Medijem pokazali gradbišče Magnine tovarne v Hočah





Predstavniki avtomobilskega giganta Magna so danes medijem odprli vrata na gradbišče nove tovarne v Hočah. Tako so želeli dokazati, da se intenzivna gradnja nadaljuje, v skladu z načrti.

Bodoča tovarna v Občini Hoče – Slivnica dobiva svojo končno podobo. Prihodnji teden pričnejo z montažo notranje opreme, vključno s proizvodno linijo projekta Magna Nukleus. Ogled gradbišča je vodil David Adam, vodja projekta, v spremstvu celotne ekipe, ki skrbi za gradnjo. Podrobnosti kmalu…

DOPOLNJENO 21.3. ob 16.06:
Gradbena dela v bodoči Magnini lakirnici v Hočah gredo h koncu. Novo halo so iz rok Pomgrada predali družbi Dürr, ki bo začela z montažo notranje opreme. Najprej bodo inštalirali jeklene konstrukcije in prezračevanje. Vodja projekta Adam je od današnjem obisku medijev poudaril, da so zadovoljni s slovenskimi izvajalci, saj so svoje delo opravili tri tedne pred rokom. Je pa res, da s tem delo še ni zaključeno, saj že gradijo naslednjo halo. Ta bo namenjena sprejemu in razpošiljanju karoserij, končana pa naj bi bila do poletja.
S proizvodnjo v Hočah naj bi začeli prihodnjo pomlad. Lakirnica naj bi omogočala obdelavo 20 avtomobilskih karoserij na uro, z uro in pol dolgim dnevnim premorom za vzdrževalna dela pa to pomeni, da bo iz Hoč v graško tovarno dnevno potovalo okoli 450 lakiranih karoserij. Še vedno velja, da naj bi s prvo fazo delovanja odprli okoli 400 novih delovnih mest.

Štajerci poslali več kot 200 prošenj
Za doslej razpisana delovna mesta so prejeli veliko kakovostnih vlog, za nekatera celo do 200, je pojasnil Borut Zorman,vodja kadrovanja. Prvih 40 delavcev se že uvaja v avstrijskem Gradcu, drugi del ekipe naj bi tja poslali junija. Kandidati za delo prihajajo večinoma iz štajerske regije, je pojasnil Zorman. Obljubljajo jim poštene in atraktivne plače, ki pa bodo odvisne tudi od delovne uspešnosti. Da bi temu lahko bilo tako, po njegovem kaže dejstvo, da prejemajo tudi prošnje ljudi, ki so že zaposleni pri drugih delodajalcih. Zaposlovanje bo potekalo sicer postopoma, z vzpostavitvijo proizvodnje, predvidoma marca pa bodo potrebovali okoli 300 ljudi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.