00:24, čet, 25. Apr

FOTO: Mihela potrebuje pomoč, zaradi bolezni vse težje hodi, doma ne more več premagovati stopnic





“Moje ime je Mihela Bauman, stara sem 23 let in od rojstva imam cerebralno paralizo, zaradi katere mi je otežena hoja, izven hiše pa uporabljam invalidski voziček,” se je obrnila po pomoč 23-letna Mihela Bauman.

Njeno prošnjo delimo, tako da bi lahko več ljudi pomagalo dekletu, ki ima vse več težav pri hoji, doma pa si zaradi nižjih dohodkov ne morejo privoščiti nakupa stopniščnega dvižnega stola, s katerim bi Mihela prišla lažje do svoje sobe. Do nje jo namreč loči 17 stopnic, ki pa zanjo postajajo skorajda nepremagljive. Sama je družabna in aktivna ter zelo prizadevna.

“Z družino živim v hiši, ki na žalost ni v celoti prilagojena in dostopna, da bi lahko bila popolnoma samostojna. Moja soba je namreč v zgornjem nadstropju, do katere me loči 17 stopnic. Velika težava je, saj se velikokrat s težavo povzpnem po njih, sploh kadar sem utrujena, ali pa sem zaradi mišičnih krčev v bolečinah. Za dostop do zgornjega nadstropja bi potrebovala stopniščni dvižni stol, ki a stane okoli 12.000 evrov,” razlaga Mihela.

Mihela Bauman prosi za pomoč

“Nakupa dvigala si žal ne morem privoščiti, saj starša nimata visokih plač, sama pa sem zaradi invalidnosti težko zaposljiva, trenutno brezposelna. Z nakupom dvižnega stola si želim olajšati življenje, saj bi z lahkoto prehajala med nadstropji in ne bi bila utrujena, ter temeljito premislila, ali se naj povzpnem v zgornje nadstropje, saj zaradi utrujenosti in bolečin veliko časa preživim v pritličju. (Tam so namreč kuhinja, dnevna soba, manjša kopalnica in balkon),” še dodaja Mihela.

Tisti, ki lahko pomagate, lahko donacije pošljete na račun Nova Ljubljanska banka d.d. SI56 0201 1001 5636 705 s sklicem DVIGALO MIHELA. Prostovoljne prispevke se sicer zbirajo preko nevladne organizacije Društvo študentov invalidov Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.