18:16, ned, 5. Maj

FOTO: Miklavž obiskal občino Rače, veselo je bilo tudi na novem drsališču





Sinoči je sveti Miklavž prišel s parklji pred grad Rače in razveselil nepregledno množico otrok, ki so tam s starši, dedki in babicami čakali na prvega dobrega moža. Pred tem in za njegovim obiskom pa je bilo veselo tudi na bližnjem drsališču.

Drsališče, ki so ga letos prvič postavili, je bilo že pozno popoldan dobro obiskano. Otroci, mladostniki in odrasli so se drsali, mnogi pa so uživali tudi pri obisku bližnjih stojnic in hišk s hrano in pijačo. Poskrbljeno je bilo tudi za glasbo, tako da res ne bi bilo komu dolgčas. Tako bo tudi ves december, ko bodo imeli na drsališču tudi praznične dogodke, in januarja.

Bolj kot se je bližala ura prihoda svetega Miklavža in njegovih zvestih spremljevalcev parkljev, več ljudi je bilo ob drsališču. Otroci so nestrpno čakali na prvega dobrega moža in upali, da bodo dobili darilo. Nekateri so se sicer malce bali parkljev, a strah je bil odvržen, ko so v rokah imeli darilo.

Miklavž je res prišel in nagovoril zbrane. Skupaj so zmolili eno molitev. Otroci so dvignili roke, ko jih je vprašal, ali so bili pridni. In nato se je razdeljevanje daril začelo. Darila so bila zavita v živo rdeč ovojni papir, ki ni izdajal, kaj je skrito notri. Nekateri otroci so radovedno kukali noter in ugotavljali, kaj so dobili, drugi so iskali Miklavža in parklje, saj so se želeli fotografirati z njimi. Miklavž si je po koncu vzel še nekaj časa za klepet, potem pa se je s spremstvom odpravil naprej.

Župan občine Rače-Fram Samo Rajšp pa je povedal, da se bo na drsališču, ki so ga letos postavili prvič, dogajalo še naprej. O drsališču so sicer razmišljali več let, zdaj pa so ga uresničili. Vsak dan se namreč tam kaj tudi dogaja. Drsanje je brezplačno, prav tako tudi izposoja drsalk in nekaj dobrot. Odprto je vsak dan, med tednom od 15. do 21. ure, med vikendom pa od 14. do 22. ure.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.