12:36, ned, 28. Apr

FOTO: Minister Poklukar si je ogledal prizadeto območje Dravograda, razsežnosti poplav še niso vidne





Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je z vršilcem dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senadom Jušićem obiskal Dravograd. Koroška je regija, ki so jo katastrofalne poplave hudo prizadele.

Minister za notranje zadeve in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije sta obiskala Policijsko postajo Dravograd, kjer so ju seznanili z delom policije v zadnjih dneh. Poplave so namreč prizadele tudi naše zaposlene. A kot je minister poudaril, »je slovenska policija organizirala delo, tako da poteka nemoteno in prebivalci Slovenije imajo zagotovljeno vso varnost – tudi v Dravogradu.«

VIR: Ministrstvo za notranje zadeve

V štabu civilne zaščite se je minister seznanil s trenutnim stanjem in se pogovarjal z županom Občine Dravograd Antonom Preksavcem.

VIR: Ministrstvo za notranje zadeve

Kot je v nadaljevanju povedal medijem, je »vesel, da ni bilo smrtnih žrtev ali huje poškodovanih na tem območju – to se mi zdi najbolj pomembno sporočilo. Slovenska policija je tudi v Dravogradu in celotnem ogroženem območju – kjer še vedno poteka intervencija – varovala premoženje tistih ljudi, ki so se morali izseliti, evakuirati s svojih domov. Slovenska policija zaenkrat ne beleži kakršnih koli kaznivih dejanj, tatvin, vlomov v hiše.«

Policija poleg varovanja premoženja, helikopterskega reševanja, evakuacijah in pomoči ljudem skrbi tudi za varnost na cestah na prizadetih območjih: ureja cestni promet zaradi zapor cest, ki so bile nujne zaradi zemeljskih plazov, poplavljenih cest, podrtih mostov in preusmerja cestni promet na druge ceste.

Razsežnosti poplav še niso vidne

»Od prvega dne so v zraku vsi trije policijski helikopterji, ki na ogroženih območjih po Sloveniji rešujejo ujete na odrezanih območjih, dovažajo nujne potrebščine, hrano, gorivo, zdravila … Kljub slabemu vremenu so policijski helikopterji intervenirali v najbolj zahtevnih okoliščinah, dežju, megli in opravljali svoje naloge. Slovenska policija je skupaj z ostalimi reševalnimi in intervencijskimi službami ter Slovensko vojsko svojo nalogo opravlja odlično,« je dejal Poklukar.

Šele ko bo voda odtekla in se bo gladina Drave nekoliko znižala, bomo videli kakšne so razsežnosti poplav, poškodbe na infrastrukturi in stanovanjskih objektih, je povedal minister. Pohvalil je odlično delovanje slovenskega sistema civilne zaščite in se zahvalil medijem za hiter prenos informacij do prebivalcev Slovenije. Ob tem je še pozval prebivalce, naj se po nepotrebnem ne zadržujejo na območjih, kjer poteka intervencija in naj iz radovednosti ne prihajajo na ta območja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.