10:04, pet, 19. Apr

FOTO: Mladi zbrali podpise sovrstnikov za ureditev prostora za druženje





“Neizmerno sem vesel in ponosen, da so se naši mladi, za namen pridobitve društvenega prostora na prostem, samoorganizirali ter samo v enem dnevu, zbrali kar 150 podpisov svojih sovrstnikov,” je zapisal Borut Ludvik, predsednik Društva Ohranimo naravo čisto ter občinski svetnik v občini Duplek.

Borut Ludvik meni, da so lahko mladi ponosni nase, “saj ste s tem dejanjem, tudi generacijam, ki prihajajo za vami, omogočili srečevanja, izmenjevanja izkušenj in razvijanje socialnih veščin v prihodnosti. V času, ko spremljamo številne žalostne zgodbe nasilja med mladimi, pa je vaša pozitivna zgodba toliko bolj pomembna.”

Zapisal je še, da je o tem obvestil župana. Skupaj z županom Dupleka Mitjo Horvatom sta si tako po njegovih besedah že ogledala prostor, je še zapisal in dodal, da sta dorekla najpomembnejše stvari. “Vrtna garnitura, s košem za odpadke, bo nameščena v roku največ 90 dni, na terasi s pranimi ploščami. Na lokaciji med pošto in Barako, na zelenici v senci krasne lipe. V prostor se bo umestila tudi solarna klop za polnjenje telefonov. V upanju, da bo vse dorečeno realizirano v dogovorjenem roku in kvalitetno, se na tem mestu že vnaprej zahvaljujem županu Mitji Horvatu ter ostalim predstavnikom občine Duplek,” je izrazil Ludvik.

Meni pa še: “To je odličen primer, kako lahko mladi prevzamejo pobudo in se angažirajo za nekaj, kar jim je pomembno. Kot odrasli, pa cenimo njihovo prizadevanje in jih spodbujamo pri uresničevanju njihovih ciljev. Ob tem pa jih moramo znati seznaniti tudi z njihovimi obveznostmi, da bodo v bodoče urejen prostor, ki bo namenjen njim a tudi drugim občanom, uporabljali odgovorno, skrbno ter za uporabo ne bodo puščali odpadkov. Ker so se mladi, sami v tako veliki meri aktivirali za ureditev verjamem, da bodo prostor vzeli tudi za svojega in ga uporabljali spoštljivo ter odgovorno. Z ureditvijo pa ne bodo pridobili le naši mladi ampak tudi mi, manj mladi, ki se bomo lahko v kratkem, prav tako kulturno usedli v senco krasne lipe in ob tem kako rekli.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.