03:11, pon, 29. Apr

FOTO: Na Destrniku opravili rez potomke Stare trte pri Viničariji in rez v občinskem vinogradu





Danes so na Destrniku opravili najprej rez trte v občinskem vinogradu, nato pa še pri Viničariji.

V občinskem vinogradu, ki je na sončni strani brega pod sedežem Občine Destrnik, je bilo danes živahno, saj so se lotili najpomembnejšega opravila v vinogradu. Zbrali so se županja Destrnika Vlasta Tetičkovič Toplak, podžupan, viničar občinskega vinograda Anton Sever, člani Vinogradniško-sadjarskega društva Destrnik in Turističnega društva Destrnik.

Ko so to opravili, pa so odšli še k Viničariji, kjer imajo že nekaj let potomko Stare trte iz mariborskega leta. Pridružila so se jim še drugi, med drugim aktualna ptujska vinska kraljica Lucija Kramer in kletar Rudi Potrč, ki v videmski kleti skrbi za vino vseh treh potomk Stre trte iz občin Ptuj, Videm in Destrnik.

Županja Destrnika Vlasta Tetičkovič Toplak je po rezi dejala, da so opravili pomembno delo, saj je od rezi odvisno, kako bodo kasneje obremenili trto. Danes pa je viničarju občinskega vinograda podelila tudi poseben predpasnik.

Kletar in viničar Rudi Potrč pa je povedal, kako so razvili zgodbo treh občin Ptuj, Videm in Destrnik, saj vsako leto vzgojijo grozdje potomk Stare trte, nato pa on v svoji kleti doneguje vino. Letos bodo vsaki občini podelili 24 steklenic, sicer pa to vino poznajo tudi po svetu, saj so ga ponesli naokrog.

Potrč je steklenico vina treh občin podaril tudi 9. ptujski vinski kraljici Luciji Kraner za spomin.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.