19:48, sob, 27. Apr

FOTO: Na Destrniku opravili rez potomke Stare trte





Na Destrniku imajo ob Viničariji že nekaj let potomko Stare trte. Danes so tam naredili pomembno delo, saj so opravili rez.

Rez so načrtovali že prejšnji teden, a jim je dež na dan, ki je bil določen za to, prestavil načrte. Tako so se tega prijetnega in hitrega opravila, saj gre za manjšo trto, lotili danes popoldne.

Ponovno se jim je pridružila 8. ptujska vinska kraljica Monika Kovačič, seveda pa je bil prisoten tudi Ivan Hauptman, skrbnik potomke Stare trte na Destrniku. Ni manjkal niti kletar osrednjih slovenskih goric leta 2010 Rudi Potrč. Ob njim pa so bili tudi predstavnik domačega društva upokojencev, predstavnik turističnega društva in še nekaj drugih.

Delo so opravili hitro in učinkovito, čeprav je bilo danes na Destrniku precej vetrovno.

Na koncu so še nazdravili z žlahtno kapljico preteklega leta in si zaželeli, da bi letošnje leto bilo dobro, letina pa odlična.

Viničarija na Destrniku stoji ob krajevni cesti, ki vodi iz centra Destrnika do pokopališča. Gre za okrog 300 let staro domačijo, ki pa je bila pred leti obnovljena. Ob vhodu v klet so posadili tudi potomko Stare trte. Sama klet je iz opeke, zgornji del je lesen, cimpran. Bruna so ometana z blatom in narezano slamo. Vhod v stanovanjski del je ob strani, skrit z glavne ceste. v notranjost se vstopi z ganka, s katerega obiskovalec pride v predprostor, od koder vodijo tri vrata, eno v dnevni prostor, druga v črno kuhinjo, tretja pa še v dodatno sobo. Od tam je možno priti zdaj tudi v klet.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.