09:23, sre, 1. Maj

FOTO: Na drugi Galeriji okusov v Pesnici še več izbrane odlične domače hrane





V Pesnici so pripravili odlično Galerijo okusov, ki je na enem mestu pokazala odlično ponudbo domače hrane in pijače.

Vesna Šabeder, predsednica Turističnega društva Pesnica je povzela, da so v primerjavi s prvo Galerijo okusov zdaj povabili več ponudnikov odlične hrane, kulinarikov. Prav tako pa seveda tudi pridelovalce vin, ki so predstavili svojo ponudbo domačih vin. Manjkali niso niti čebelarji in pridelovalci žganih pijač.

Tako so poskrbeli za prigrizke, narezke, jedi na žlico, poleg mesnih narezkov tudi sir in mlečne izdelke. Prav tako tudi gibanice in ocvirkovke ter nekaj drugih sladic.

Da bi bilo vzdušje čim boljše, so se odločili za nežno glasbo, ki je igrala bolj v ozadju, tako da so se lahko družbe pri mizah bolj posvetile pogovorom.

Ponudniki hrane in pijače so bili iz lokalnega okolja, od posameznih vinogradnikov, kmetij, nekaj društev in ne nazadnje tudi Osnovna šola Pesnica. Njihov kuhar je poskrbel za bogato obloženo mizo.

Po besedah župana Pesnice Gregorja Žmaka je poudaril, da je prav to, da so se ponudniki zbrali na enem mestu, pomembno. Tako ljudem ni treba hoditi od vrat do vrat. Župan je še dejal, da je zagotovo med ponudniki in obiskovalci tudi prijateljstvo, prav zato se mu zdi dobro, da so se vsi zbrali in izmenjali izkušnje, poklepetali, družili.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.